Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=3849&start=30



Десерти
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pinko_bl
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 31 Май 2007
Мнения: 888

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 3:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Торта зебра

Продукти: 8 яйца
1 ч. ч и половина захар
1 ч. ч.и половина брашно
3 с. л. какао
Начин на приготвяне: Белтъците и жълтъците се бият по отделно. Захарта се разделя на две и се прибавя към белтъците и жълтъците. След това разбитите белтъци на сняг се прибавят към жълтъците и се бърка с дървена лъжица в една посока до получаване на хомогенна смес. Тя се разделя на две равни части и към едната се слага какаото.
В намазана с олио тава в средата с лъжици се редуват кафяво и и бяло тесто, като се получават окръжности, които постепено запълват тавата. Ефектът е като шарките на зебра.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-45 мин.
Сиропира се и се залива с крем по желание.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pinko_bl
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 31 Май 2007
Мнения: 888

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 4:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Негърче
Продукти: За тестото:
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
2 1/2 ч. ч. брашно
2 с. л. какао
1 ч. л. канела (по желание)

За заливката:
125 гр. масло (маргарин)
1 с. л. какао
7 с. л. вода
1 ч. ч. пудра захар (може и кристална)
Начин на приготвяне: Тестото се приготвя като всички продукти се объркват добре (най-лесно става с вилица) в изброената последователност - разбъркват се най-напред киселото мляко със содата, добавя се захарта и т. н. Сместта се изсипва в подходяща тавичка и се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Проверява се дали е готово с клечка за зъби (ако по клечката не остава сурово тесто, значи е готово). Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се залива с горещата заливка.
Заливката се приготвя като в огнеупорна купа се поставят съставките за нея и се завират на котлона около 3 минути или докато се разтопи захарта, ако използваме кристална.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
angel4eto_7
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 29 Юни 2007
Мнения: 1628
Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Авг 07, 2007 12:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сладкишът на Баба

4 яйца,200гр. захар,200гр. настърган шоколад,200гр, сметана,200гр. брашно,ром

Яйцата и захарта се разбиват на водна баня.Свалят се от огъня и се добавят воколадът,сметаната и брашното.Сместа се ароматизира с ром.Изсипва се във форма,застлана с намазана с олио хартия.Пече се на умерена фурна





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kate
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 06 Юли 2007
Мнения: 1199
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 11, 2007 12:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е най-вскуния сладкиш който съм яла..

Кокосов сладкиш

1п.масло (гледайте да не е българско,понеже те са наполовината само вода!По магазините има едни двоен грамаж немски-те са идеални)
3 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.брашно
2с.л какао
2с.л.кокосови стърготини(аз слагам и малко повече Smile )

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопеното масло,какаото,кокоса и накрая брашното.
Ако използвате хубаво масло-ще постигнете ефекта на сладкиша-става много приятен 'пясъчен'.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kate
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 06 Юли 2007
Мнения: 1199
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Авг 27, 2007 8:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Един приятел ни дойде на гости...и ни направи 'Ябълки по френски'...
Малее...страшно вкусни са!!
Ето и рецептата...
За 3 порции:
3 ябълки
2 банана
6-8 сушени кайсии
канела
3ч.л. мед

Ябълките се издълбават все едно ще пълните домати...като капаченцата отгоре им се оставят. Laughing
Нарязваме сместа която сме издълбали, заедно с намачканите банани, нарязаните кайсии, канелата и меда.
Пълним ги и затваряме отворите им с капачетата.
Печем около час на умерена фурна.
Стават страшно вкусни!!! new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kate
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 06 Юли 2007
Мнения: 1199
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 9:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето тортите които приготвих днес..(имах поръчка за това са 2 Smile )







го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nikita_perez
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 5575
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Ное 18, 2007 11:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Кате , изглеждат невероятно тези тортички.
ще напишеш ли рецептата , моляяяяяяяя?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kate
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 06 Юли 2007
Мнения: 1199
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Ное 18, 2007 12:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, разбира се. Един приятел имаше РД вчера, та ми ги поръча..
Тази рецепта я измислихме с майка...става много вкусно.

Готови блатове 3бр.
2/3 сладко от боровинки(цели плодове)
Заквасена сметана 1 кутия
Течна сладка сметана
Кокосови стърготини
Сиропиране: захар+вода 1 към 2
Украса-по избор.

Поставяме първия блат, сиропираме(като изстине сиропа),мажем добре със разбитата заквасена сметана, отгоре мажем със сладко(не прекалено много), ръсим с кокос и залепяме втория блат-по същия начин!! След като залепим и третия блат-него само го сиропираме, и мажем със Течната сладка сметана, предварително разбита на сняг. Мажем и отстрани тортата...и по желание или я охормяме на скалички или правим розички със шприц. отгоре украсяваме с каквото имаме.. Very Happy

Idea Тази украса си я купих от Кауфланд. Там има всякаква!! Wink





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vodnoto_cvete
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 27 Яну 2007
Мнения: 915
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Дек 09, 2007 2:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лесна и вкусна торта


В оригиналният вариянт се правят рула, които се използват за блатове, но аз използвах 4 и половина готови рула на "Сладък дом".

Ето оригиналната рецепта:
2 пакетчета суха сметана
мляко за разбиване на сметаната
заквасена сметана ( по желания)
2 шоколада
1 бял шоколад ( по желание)
За направата на рулата:
2яйца
2ч.ч захар
1ч.ч заквасена сметана
1ч.ч кисело мляко с 2ч.л сода Бикарбонат разтворени в него
3с.л разтопено масло
7-8 ч.ч брашно

Замесва се тесто.Разделя се на четири части.Всяка част се разточва и се намазва с мармалад.Навива се на руло и се слага в намазнена тава.
Рулата се пекат при 180гр първите 10-12мин.,после намалям на 150 и включвам на вентилатор още около 30-35мин. Като изстинат се нарязват на парченца,не много тънки.

Разбиват се 2 пакетчета суха сметана с прясно мляко.Отначало слагам точното количество мляко,а по време на разбиването слагам по малко допълнително,за да се получи по-рядка сметана,за да попие по-добре в рулата.
На дъното на тортена или друга форма се слага чист найлон,краищата му да излизат извън формата.Слага се сметана и се разстила,нарежда се първия ред с рула(легнали).
Между двата реда рула аз сложих и една малка кофичка заквасена сметана разбита с малко захар. Стана по сочно!
Върху рулата се слага отново пласт от сметана и отгоре се нарежда втория ред с рула.Покрива се и този ред със сметана и се слага за една нощ в хладилника.На другия ден,тората се обръща върху поднос и се маха найлоновия плик.
Украсата отгоре е по желание.Аз залях с шоколад+мляко+масло,добавих разтопен по същия начин бял шоколад и с вилица направих завъртулките.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nikita_perez
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 5575
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Дек 09, 2007 4:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Момичета , благодаря много за рецептите. new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gery_deni
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 648
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 09, 2007 6:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

kate написа:
Това е най-вскуния сладкиш който съм яла..

Кокосов сладкиш

1п.масло (гледайте да не е българско,понеже те са наполовината само вода!По магазините има едни двоен грамаж немски-те са идеални)
3 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.брашно
2с.л какао
2с.л.кокосови стърготини(аз слагам и малко повече Smile )

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопеното масло,какаото,кокоса и накрая брашното.
Ако използвате хубаво масло-ще постигнете ефекта на сладкиша-става много приятен 'пясъчен'.

Кате а как се пече?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mama_Reni
Редовен


Регистриран на: 27 Авг 2007
Мнения: 53
Местожителство: Монтана

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 4:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво момичета... чудесни рецепти сте пуснали... и аз ще се включа малко по-късно че сега трябва да излизам...
Ще си ги препиша всичките...
Още веднъж БРАВООО new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ewka
Редовен


Регистриран на: 21 Ное 2007
Мнения: 77
Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 8:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"Мързеливи мъфини"
400 гр брашно
225 гр захар
100 гр масло /може и маргарин/
3 яйца
2 ванилийки
2 ч.л.бакпулвер / или 1 пакетче /
прясно мляко

брашното+захарта+разтопеното масло /ако е маргарин направо го слагате без да се разтапя/+ванилиите+бакпулвера+млякото и яйцата/идеалното количество мляко е когато яйцата и млякото заедно са 450 мл-аз използвам оразмерена чаша и така ги нагласям/.....т.е. всичко се слага накуп и се бие с миксера,докато не стане гладка,бяла смес,която трябва да е толкова гъста,че като вземете с лъжица да пада лесно,но не и да тече,ако е много гъсто регулирайте с мляко.
Трябва да имате форма за мъфини / тефлонова на 12 малки дупки /. Въпреки,че тавата е тефлонова,намажете всяка дупка с масло или маргарин.В една дупка: 1 с.л. смес,отгоре 1 ч.л. сладко по желание,пак лъжица смес и малко сладко отгоре за украса.така пълните дупките.Слагате в загрята до 175 градуса фурна и печете,надигат се много бързо но не ги вадете веднага,защото са сурови отвътре,изчакайте докато отгоре потъмнеят повече,но друг вариант да ги проверите си остава с клечката за зъби,което действа с точност. Можете да ги направите,вместо със сладко,с течен шоколад,със сушени плодове,но май-май със сладко си е най-добре.
Тя рецептата си е много лесна и бърза,ама аз я описах много подробно и сигурно изглежда като нещо сложно. Laughing Laughing Laughing





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ewka
Редовен


Регистриран на: 21 Ное 2007
Мнения: 77
Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 9:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

момичета,рецептата ми за мъфините е оригинална шотландска,защото аз работех в едно кафе в Шотландия и ги печах всеки ден,само че те ги правят с пресни плодове,което е ужасно и аз промених рецептата още там,дадох на шефа ми да опита тези със сладко и той ми каза да спра да правя с пресни плодове и че никога не е ял по-хубави мъфини досега.Любимите му бяха със сладко от малини и наистина са страхотни,но и със всяко друго сладко е ок.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jilina
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 27 Фев 2007
Мнения: 1325
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 8:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

pinko_bl написа:
Негърче
Продукти: За тестото:
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
2 1/2 ч. ч. брашно
2 с. л. какао
1 ч. л. канела (по желание)

За заливката:
125 гр. масло (маргарин)
1 с. л. какао
7 с. л. вода
1 ч. ч. пудра захар (може и кристална)
Начин на приготвяне: Тестото се приготвя като всички продукти се объркват добре (най-лесно става с вилица) в изброената последователност - разбъркват се най-напред киселото мляко със содата, добавя се захарта и т. н. Сместта се изсипва в подходяща тавичка и се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Проверява се дали е готово с клечка за зъби (ако по клечката не остава сурово тесто, значи е готово). Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се залива с горещата заливка.
Заливката се приготвя като в огнеупорна купа се поставят съставките за нея и се завират на котлона около 3 минути или докато се разтопи захарта, ако използваме кристална.

Направих го и стана страхотно.







Последната промяна е направена от Jilina на Нед Дек 16, 2007 7:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com