Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=3848&



Ястия с тестени произведения

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 2:42 pm    Заглавие: Ястия с тестени произведения Отговорете с цитат

new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 2:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пияните спагети Мила
Продукти:
1 пакет макарони, спагети, фарфале, талиатели или каквото ви харесва
1 парче (300-400 гр.) пилешко роле или друго готово (пушено) филе, може и колбас
1 кофичка (400-500 гр.) заквасена сметана
1-2 чаши бяло сухо вино
3-4 парченца топено сирене (от кръглите кутийки)
1-2 супени лъжици сух или пресен босилек

Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните за 10-15 минути, докато станат почти готови. Изцеждаме водата (ако е останала) и прибавяме сметаната и топеното сирене. След около 2-3 минути прибавяме виното, нарязаното на ситно филе, а после и сухия босилек (ако е пресен, го слагаме по-рано - със сметаната и топеното сирене). След около още 5 минути е готово.
Сервира си и топло, и студено. Вкъщи го предпочитаме топло, защото е по-сочно.
Върви страхотно със студено бяло вино или розе, а може и с бира

Рецептата съм я копнала от един готварски сайт и сега ви я давам и на вас
_________________





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 3:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А, ето как изглеждат и моите блини. Веси 127


Както казах, правя ги за пръв път и не знаех какво да очаквам. Това е ястие от руската кухня по принцип. По-дебели са от палачинки. Напомнят ми съвсем малко на родопските катми, порести стоят. Хубави са, опитайте ги, ако ви се занимава.

Рецептата е следната: 1 кубче мая се разтваря в топло мляко с една лъжица захар. Оставя се да "шупне". В голяма купа (трябва да е наистина доста голяма, защото тестото много увуличава обема си) се смесват: 1 л. топло пр.мляко, маята, щипка сол, захар, 3 добре разбити яйца. Сипва се брашно, колкото да стане тесто с гъстота на сметана или боза, по-гъстичко от палачинковото. Не мога да ви кажа точно количество, защото аз сипвах на око, докато получа нужната гъстота. Разбива се с миксер и се оставя на топло да втаса около 1 час. През това време ще забележите, че е станало двойно. Пекат се в намаслен тиган, като палачинки. Мисля, че много хубави ще стават на сач. Аз имам, но само веднъж съм го ползвала. На моята печка с кер.плот не се нагрява достатъчно. Той е за газова печка най-вече.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 3:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мъфини
мъфините се правят много лесно. В купа се пресяват 2 ч.ч. брашно и се смесват с 3-4 ч.лъж. бакпулвер и малко сол. Прибавят се ситно нарязани маслини, 1 по-твърд домат на малки парченца и се подправя с риган и босилек. В друга купа се разбиват 2 яйца, 1 ч.ч. и 2 с.л. кис.мл. и 3/4 ч.ч. олио. В брашняната смес се прави кладенче и се изсипва другата смес. Разбърква се за кратко и е готово за печене.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 4:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Палачинки с гъби Веси 127

Сваряваме 1/2 кг. пресни гъби, нарязани на ситно. В 4-5 лъж. масло запържваме 2 равни суп.л. брашно. Прибавяме гъбите + сол и черен пипер и позапържваме леко. Налива се 1 ч.ч. прясно мляко и малко от отварата на гъбите, за да се получи гъсто пюре. Приготвяме палачинки (в зависимост от диаметъра на тигана; на моя голям тиган 5 палачинки бяха достатъчни). В тавичка слагаме една палачинка, мажем от гъбеното пюре, настъргваме кашкавал и отново слагаме палачинка и така редуваме. Тук-там се слагат парченца масло. Палачинките се заливат с 1 ч.ч пр.мляко разбито с 2 яйца, надупчват се с вилица, отгоре се настъргва кашкавал и се пекат.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 4:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами буритото е едно от националните мексикански ястия. - Веси 127

Прави се в тортия (тортила), която е нещо като тънка палачинка, но няма нищо общо с палачинката на вкус, нещо като на дюнера питката, но по-тънка. Прави се от царевично брашно, но става и с пшенично разбира се. Аз ги направих с пшенично, защото нямах от другото. Вътре плънката е от бял и червен боб, лук, чесън, червени и зелени чушки, домати, подправки, мексикански чили сос и сирене чедър. Навиват се, поливат се със салца или дом.сос и се пекат. Станаха много вкусни, ама ние по принцип много обичаме боба. Стават и с други плънки, разбира се. Мексиканската кухня като цяло много ми допада. За съжаление в Бургас няма мексикански ресторант. Ако имаше, сигурно доста често щяхме да го посещаваме.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mama Magi
Сериозен


Регистриран на: 10 Ное 2006
Мнения: 164

МнениеПуснато на: Пон Юни 11, 2007 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз често правя понички- стават бързо и са вкусни.
Продукти:1/2 литър топла вода,8 суп.л.захар,8 суп.л.олио,щипка сол,мая- половин кубче
Приготвяне:Меси се не много твърдо тесто, което се разделя на 3 топки. Оставя се да втаса, разточва се и с чаша се режат кръгчета, които се пържат в гореща мазнина.

Милинки

Купувам си готово тесто /или си омесвам с мая/, разточвам го на квадрат с дебелина 1-2см и троша обилно сирене. Тук - таме слагам масълце. Завивам го на руло и режа на филии около 3см. Нареждам в тавичка с разреза нагоре, заливам с кисело мляко и пека.

За съжаление нямам снимки.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mama Magi
Сериозен


Регистриран на: 10 Ное 2006
Мнения: 164

МнениеПуснато на: Пон Юни 11, 2007 11:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mama Magi написа:
Аз често правя понички- стават бързо и са вкусни.
Продукти:1/2 литър топла вода,8 суп.л.захар,8 суп.л.олио,щипка сол,мая- половин кубче
Приготвяне:Меси се не много твърдо тесто, което се разделя на 3 топки. Оставя се да втаса, разточва се и с чаша се режат кръгчета, които се пържат в гореща мазнина.

Милинки

Купувам си готово тесто /или си омесвам с мая/, разточвам го на квадрат с дебелина 1-2см и троша обилно сирене. Тук - таме слагам масълце. Завивам го на руло и режа на филии около 3см. Нареждам в тавичка с разреза нагоре, заливам с кисело мляко и пека.

За съжаление нямам снимки.



P.S. Объркала съм темите- писала съм какво правя за закуска. Ако модераторите решат- нека изтрият рецептите.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пет Юни 15, 2007 7:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Месеница - Надежда


Eто и рецептата:

1 кг. пресято брашно
1 кубче мая разтворено в 1 ч.ч вода
3-4 с.л кисело мляко
сол
мас , олио или масло - /1пакетче - 250гр/
сирене / немога да ти дам точно количество ,колкото прецениш /

Замесваш тестото , трябва да е меко и да стои леко на конци /ако си месила ще ме разбереш /Оставя се да втаса /да набъбне/ и се разделя на 6-7 топки. Топките от тесто се раточват на тънък блат, след това слагаш мазнина и сирене и се завива и усуква /както изтискваш пране /, а може и да не ги усукваш , а пак да ги направиш на топки. В подмазана тавичка ги нареждаш и печеш в предварително загрята фурна /220С/ за около 10 мин, след като се зачерви се пече на умерена фурна докато цялата месеница стане златиста.

Така я правя аз, че е по-мързелешката Успех





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vesi_127
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 02 Фев 2007
Мнения: 1136
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Юни 15, 2007 8:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кифлички

Продукти:
500-600г. пресято брашно
1/2 кубче мая
300мл. топло пр.мляко
75г. разтопено масло
1ч.л. сол
1 с.л. захар

В 50 мл. прясно мляко (топло) се слагат маята, солта и захарта. Оставя се да шупне.
В купа се пресява брашното. Прави се кладенче. Наливат се постепенно закваската, 250 мл. мляко и маслото. Омесва се меко тесто. Оставя се да втаса около 1/2 час.
Прави се плънка по желание. Аз обикновено слагам кремвирш или лионска наденица (на малки кубчета), прясна чушка, пресни гъби, предварително задушени в масло, маслини (на ситно), кисела краставичка, настърган кашкавал и подправки - риган и чубрица.
От тестото се разточват кори, които се режат на триъгълници, мажат се с кетчуп (по желание), слага се от плънката, навиват се, мажат се с разбито яйце, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в намаслена тава на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Стават чудесни кифлички. Плънката може да е и сладка, но аз съм ги правила само солени, повече се харчат при нас. Ако обичате чесън, може да сложите 1/2 -1 пакетче чесън на прах в тестото. Стават много ароматни.



Забележка: Рецептата в основни линии видях в един готварски форум. Сега я написах така както я правя аз. Не претендирам, че е 1 към 1 с оригинала, но гарантирам, че кифличките стават чудесни. Пробвайте!





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ekita
Отличник


Регистриран на: 16 Юни 2007
Мнения: 204
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Юни 20, 2007 5:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Торта от палачинки:
Приготвяме палачинките.Нареждаме ги на платове,като всеки пласт мажем със сладко и сметана.Най-отгоре окрасяваме със сметана ,пръчици и плодове.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vesi_127
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 02 Фев 2007
Мнения: 1136
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Юли 16, 2007 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чеснови хлебчета с пармезан и моцарела

Продукти:
15г. мая от кубче (или съответното количество суха)
230 мл. хладка вода
275г. брашно (или около 2 ч.ч.)
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 с.л. зехтин
75г. масло (маргарин)
1 ½ пак. чесън на прах
¼ ч.ч. настърган пармезан (или около 30г.)
1/3 ч.ч. моцарела на парченца

Приготовление:
Маята се накисва във водата и се оставя 10-15 минути, докато се разтвори напълно.
В голяма купа се пресява брашното, прибавят се солта и захарта. Наливат се маята и зехтина. Замесва се меко тесто, което се оставя на топло да втаса около 1 час, или докато удвои обема си.
След като тестото втаса, отново се премесва и се разделя на 2 топки, които се разточват на кора с диаметъра на тавата. Кората трябва да е малко по-дебела от блат за пица. Всяка кора се слага в намаслена тава. Отгоре се разпределя маслото на парченца, поръсва се с чесъна на прах и сирената. Така приготвените кори се оставят още 15-20 минути, след което се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути, или докато сирената отгоре станат златисти.

Приятен апетит!






го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com