Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=3168&start=15&



Как се прави застройка на супа?
Иди на страница Предишна  1, 2
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
silviq.boneva
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 06 Мар 2007
Мнения: 527

МнениеПуснато на: Сря Май 30, 2007 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ianitza написа:
Galinche написа:
За да не се пресича, се слагат само жълтъците. Аз я правя с 2 жълтъка (зависи от количеството, ако е повече- може и 3), 1/2 коф. кисело мляко, слагам и малко лим. сок (готов или от изцеден лимон). Слагаш по малко с черпака от супата в купата със застройката и бъркаш. След това изливаш застройката в супата и готово. Гарантирам, че не се пресича- Very Happy

И на мен ми се пресичаше винаги, но последните 2 пъти я правих като Галинче и не ми се пресече, но аз слагах и по малко брашно.

и на мен ми се получи new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
luba55555
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 10 Яну 2007
Мнения: 838

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 1:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Galinche написа:
За да не се пресича, се слагат само жълтъците. Аз я правя с 2 жълтъка (зависи от количеството, ако е повече- може и 3), 1/2 коф. кисело мляко, слагам и малко лим. сок (готов или от изцеден лимон). Слагаш по малко с черпака от супата в купата със застройката и бъркаш. След това изливаш застройката в супата и готово. Гарантирам, че не се пресича- Very Happy

и аз слагам само жълтъците. Wink





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meri-an
Начинаещ


Регистриран на: 17 Юни 2007
Мнения: 15
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Юни 17, 2007 1:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мили и скъпи майки,пише ви една майка на син осмокласник и на две близначки-второкласнички.По въпроса за застройката на супата.Стори ми се,че никъде не видях т.нар."Варена застройка".гарантирам ви на сто процента,че никога,ама никога няма да се пресече.Още повече,това е най добрата застройка,с която можете и да си предпазите сем-то от салмонела,още повече децата.Технологията е проста-смесвате кисело мляко,едно яйце(цяло) и малко брашно(около 1-2с.л.)Всичко това се разбърква до хомогенна смес,към,която прибавяте 3-4 черпака бульон от супата.Всичко това слагате на котлона и го бъркате докато се сгъсти.Като се сгъсти,го разреждате пак с бульона и го изсипвате бавно и на тънка струя в супата.ГАРАНТИРАМ ВИ-КРАЙ НА ПРЕСЕЧЕНИТЕ ЗАСТРОЙКИ И НА КИСЕЛИТЕ ФИЗИОНОМИИ.Добър апетит.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sinna
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 22 Мар 2007
Мнения: 780
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 17, 2007 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък слагам цяло яйце, кисело мляко и лим. сок .Не ми се пресича. При това имам претенции, че правя страхотни супи. new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meri-an
Начинаещ


Регистриран на: 17 Юни 2007
Мнения: 15
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Юни 18, 2007 7:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

нямам нищо против кулинарните Ви умения.Просто имайте в предвид,че суровото яйце е най лесния начин да си осигурите салмонела.А това не е шега,особено през лятото.Иначе не съм искала да обидя никого с моето предложение.Ако се е получило нещо такова,моля приемете моите извинения.Просто дълго време съм специализирала детско и диетично хранене и затова реших,че опитът ми може да бъде полезен.Иначе всеки има право да избира сам това,което ще сложи в устата си.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sinna
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 22 Мар 2007
Мнения: 780
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пон Юни 18, 2007 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

meri-an написа:
нямам нищо против кулинарните Ви умения.Просто имайте в предвид,че суровото яйце е най лесния начин да си осигурите салмонела.А това не е шега,особено през лятото.Иначе не съм искала да обидя никого с моето предложение.Ако се е получило нещо такова,моля приемете моите извинения.Просто дълго време съм специализирала детско и диетично хранене и затова реших,че опитът ми може да бъде полезен.Иначе всеки има право да избира сам това,което ще сложи в устата си.

Благодаря, за новата идея. Не мисля, че някой се е обидил. И просто споделих как аз си застройвам супата...





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ianitza
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 20 Ное 2006
Мнения: 3139

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 10:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

meri-an написа:
Мили и скъпи майки,пише ви една майка на син осмокласник и на две близначки-второкласнички.По въпроса за застройката на супата.Стори ми се,че никъде не видях т.нар."Варена застройка".гарантирам ви на сто процента,че никога,ама никога няма да се пресече.Още повече,това е най добрата застройка,с която можете и да си предпазите сем-то от салмонела,още повече децата.Технологията е проста-смесвате кисело мляко,едно яйце(цяло) и малко брашно(около 1-2с.л.)Всичко това се разбърква до хомогенна смес,към,която прибавяте 3-4 черпака бульон от супата.Всичко това слагате на котлона и го бъркате докато се сгъсти.Като се сгъсти,го разреждате пак с бульона и го изсипвате бавно и на тънка струя в супата.ГАРАНТИРАМ ВИ-КРАЙ НА ПРЕСЕЧЕНИТЕ ЗАСТРОЙКИ И НА КИСЕЛИТЕ ФИЗИОНОМИИ.Добър апетит.

Така като я правя ми се пресича още преди да съм я прибавила в супата, докато я варя още.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gerinceto
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 28 Мар 2007
Мнения: 2606
Местожителство: пазарджик

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз разбърквам яйцата и млякото слатам и лимонов сок.Свалям супата от огъня да истине и тогава прибавям застройката и не се пресича. new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ekita
Отличник


Регистриран на: 16 Юни 2007
Мнения: 204
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Юни 20, 2007 4:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Застройката аз я правя с 2 жълтъка и 1/2 кофичка кисело мляко.Разбивам ги хубаво и към тях прибавям част от супата,после връщам в тенджерата.А сега е много модерно вече да се прави застройката само от майонеза,разредена с малко вода.Много хубаво става.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com