Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=3168&



Как се прави застройка на супа?
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nifada
Модератор


Регистриран на: 28 Окт 2006
Мнения: 3414

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 8:55 am    Заглавие: Как се прави застройка на супа? Отговорете с цитат

Моля ви, кажете ми как да направя заспройка с яйце и мляко? Не знам как става така, че яйцето да не се пресече. Дайте съвет като е вряща супата как да добавя яйцето и млякото.
Мерси предварително.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dorinceto83
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 07 Мар 2007
Мнения: 596
Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 9:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбиваш яйцето и млякото, и постепенно прибавяш от горещата супа към млякото и яйцето, като едновременно с това бъркаш да не се пресече.Като се затопли и яйцето и млякото го прибавяш към останалата част на супата!
Дано съм ти обяснила добре и си ме разбрала!





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Galinche
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 20 Дек 2006
Мнения: 630
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 10:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За да не се пресича, се слагат само жълтъците. Аз я правя с 2 жълтъка (зависи от количеството, ако е повече- може и 3), 1/2 коф. кисело мляко, слагам и малко лим. сок (готов или от изцеден лимон). Слагаш по малко с черпака от супата в купата със застройката и бъркаш. След това изливаш застройката в супата и готово. Гарантирам, че не се пресича- Very Happy





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ianitza
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 20 Ное 2006
Мнения: 3139

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 10:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Galinche написа:
За да не се пресича, се слагат само жълтъците. Аз я правя с 2 жълтъка (зависи от количеството, ако е повече- може и 3), 1/2 коф. кисело мляко, слагам и малко лим. сок (готов или от изцеден лимон). Слагаш по малко с черпака от супата в купата със застройката и бъркаш. След това изливаш застройката в супата и готово. Гарантирам, че не се пресича- Very Happy

И на мен ми се пресичаше винаги, но последните 2 пъти я правих като Галинче и не ми се пресече, но аз слагах и по малко брашно.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
petito
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Ное 2006
Мнения: 866
Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен също не ми се пресича като я правя с жълтък и кисело мляко (1 жълтък и 4-5 лъжици мляко). Към тази смес прибавям по малко от супата (както е казала dorinceto83) за да се уеднакви и всичко това го добавям с бъркане към супата.
Ако искаш да използваш и жълтъка трябва да изчакаш да изстине супата, но пак не е гаранция, че няма да се пресече.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 12:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

сега и аз да ви кажа, както и да го правя на мен ми се пресича, само с жълтък и мляко, или цяло яйци и мляко, после ми казаха да слагам малко оцет, и пак не става, последният път имах време и я изчаках да истини и пак пробвах с жъртък и мляко, е не пак не стана и мъжо ми каза повече да не опитвам ами да не я застройвам





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elid
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Ное 2006
Мнения: 2087
Местожителство: Разлог

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 2:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и както са казали повечето момичета или и да ги оставиш на стаина Т,както и яйцето, така и млякото. Аз също слагам и малко брашно. Можеш да направиш и топла застройка. Като разбиеш яйцето, млякото и брашното , а също и малко водичка, слагаш малко да заври като бъркаш непрекъснато и после добавяш от готовата супа.Пробвай.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nifada
Модератор


Регистриран на: 28 Окт 2006
Мнения: 3414

МнениеПуснато на: Сря Май 09, 2007 10:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви за съветите, момичета! Разбих яйцето и киселото мляко и бавно наливах с чирпака от супата. Не се пресече, но пък понеже Гергана мрънкаше, не можах да остана до тенджерата , за да я бъркам като налях застройката и тя стана малко като на парчета. Разбърках я после, но вече беше късно. Нищо, за другия път ще знам. Иначе супата стана много вкусна и Гугито изяде пълна паничка.
Другият път ще махна и белтъците.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ianitza
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 20 Ное 2006
Мнения: 3139

МнениеПуснато на: Сря Май 09, 2007 10:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно белтъците са станали на парчета, махни ги и сложи малко оцет.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vesi_127
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 02 Фев 2007
Мнения: 1136
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Май 09, 2007 10:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да кажа и аз как процедирам Very Happy .
Аз слагам цяло яйце (не само жълтък). След като го разбия с киселото мляко, започвам да сипвам по малко от супата и бъркам непрекъснато. Правя го в голяма купа. И така продължавам да наливам, докато количествата в тенджерата и в купата не се изравнят. Може и да няма нужда да се слага толкова много от супата, но аз го правя, за де се застраховам. Дори понякога в купата става повече Smile , но пък много рядко ми се е пресичала застройката.
Важно е наистина яйцето и млякото да са със стайна температура. Аз ги изваждам от хладилника, още като започна за правя супата. Понякога стои като пресечено още като смеся с киселото мляко. Тогава директно го изхвърлям и разбивам друго яйце.
Аз лично пресечена супа не мога да ям. Колкото и да е вкусна, само като я гледам, ми става гадно. Затова толкова се старая да не я прецакам, че после само мъжът ми ще я яде. Wink





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Galinche
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 20 Дек 2006
Мнения: 630
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Май 09, 2007 2:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ianitza написа:
Точно белтъците са станали на парчета, махни ги и сложи малко оцет.

Да, или лимонов сок.
av4e, учудвам се, че на теб ти се пресича и без белтъци. Аз откакто слагам само жълтъци се родих. Само дето после се чудя как да оползотворя белтъците, за да не ги хвърлям? Вие какво ги правите?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
irka
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 02 Апр 2007
Мнения: 824
Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Сря Май 09, 2007 2:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

uote="Galinche"]За да не се пресича, се слагат само жълтъците. Аз я правя с 2 жълтъка (зависи от количеството, ако е повече- може и 3), 1/2 коф. кисело мляко, слагам и малко лим. сок (готов или от изцеден лимон). Слагаш по малко с черпака от супата в купата със застройката и бъркаш. След това изливаш застройката в супата и готово. Гарантирам, че не се пресича- Very Happy[/quote] На мен също се пресичаше пробвах така и стана new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
psihoterapevti
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 03 Фев 2007
Мнения: 1176
Местожителство: гр.Добрич, по настояще гр.Шумен

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 10:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип никога не я докарвам тая прословута застройка, а от баба ми знам, че супата със застройка трябва бързо да се изяде, защото ако стои няколко дни бързо се разваля, а и супата без застройка си запазвала всички витамини и е по-вкусна.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
skarabei
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 08 Мар 2007
Мнения: 827
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2007 12:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто съм запомнила, че супата не трябва да ври! Преди да започнете, отместе тенджерата за около 5 минутки и застройваите. Никога не съм имала проблеми!





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sesilia
Пристрастен


Регистриран на: 16 Фев 2007
Мнения: 423
Местожителство: габрово

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2007 1:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не ислагам мляко .Като стане готова я изчаквам да поистине неповече от 5мин разбърквам яйце в купичка и сипвам от супата малко бъркам да да се смеси хубаво пак сипвам малко докато напълня паничката и всичко връщам в тенджерата като в същото време пак бъркам . Бих казала че бъркане му е майката Wink





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com