Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=2829&start=15



Дробчета по селски?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
donik
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 18 Апр 2007
Мнения: 524

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 9:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

elid написа:
По принцип не се варят дробчетата. Пържат се с всички други неща ,които слагаш. Може да сложиш морков, печени или пресни чушки, гъби, кисели краставички,кетчуп, лук и подправки по твой вкус. Поне така го правехме в заведението, което имахме.

И аз така ги правя,но вместо кетчуп слагам домати,което е почти същото и стават много вкусни





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mama Veni _83
Пристрастен


Регистриран на: 22 Фев 2007
Мнения: 461
Местожителство: Montana

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 10:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

днес ще пробвам и аз и после с биричка new да го поопиянчим малко това бебе че много рита Laughing /майтап/





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kate
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 06 Юли 2007
Мнения: 1199
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Авг 13, 2007 2:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ги приготвям с много лук..нарязани на ситно..гъбки,домати..и винце! Laughing





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Мила
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 11 Мар 2007
Мнения: 598
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 9:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ги пека направо във фурната с лук,чесън,черен пипер и дафинов лист.А разбивам и малко лютеница с вода и ги полива отгоре.Задължително с масло Wink





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
karolina_s
Отличник


Регистриран на: 06 Окт 2007
Мнения: 241

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 10:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Веднъж парвих пилешки дробчета и после в кухнята ми трябваше чистач, това много пръскало и направо изпаднах в ужас new , но иначе са вкусни Smile





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bonbon
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Юли 2007
Мнения: 572
Местожителство: гр.Перник

МнениеПуснато на: Пон Окт 29, 2007 6:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ги правя така:
2 главички кр.лук
1 морков
копувам си от магазина буркан гювеч
Лука и морковите се пържат савсем малко и се добавят дропчетата пак замалко слага се буркана с гювеч пак за малко след това цялата смес се изсипва в гювеч или тавичка и се добавя малко вода аз слагам чер.пипер ,пикантина , сол и се слага да се пече за половин час
соса става много вкусен Very Happy





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мама Ели
Сериозен


Регистриран на: 14 Сеп 2007
Мнения: 188
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 11:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

elid написа:
По принцип не се варят дробчетата. Пържат се с всички други неща ,които слагаш. Може да сложиш морков, печени или пресни чушки, гъби, кисели краставички,кетчуп, лук и подправки по твой вкус. Поне така го правехме в заведението, което имахме.

Аз процедирам по сьщия начин new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Златомира Пенчева
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 20 Фев 2007
Мнения: 543
Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 11:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

мама Ели написа:
elid написа:
По принцип не се варят дробчетата. Пържат се с всички други неща ,които слагаш. Може да сложиш морков, печени или пресни чушки, гъби, кисели краставички,кетчуп, лук и подправки по твой вкус. Поне така го правехме в заведението, което имахме.

Аз процедирам по сьщия начин new

и малко вино да се задушат
аз май огладнях......





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vailets
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 25 Юни 2007
Мнения: 3532
Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пон Ное 05, 2007 10:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Утре и аз ще направя - потекоха ми лигите тука посред нощите с тия дробчета Laughing





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pavel
Начинаещ


Регистриран на: 06 Ное 2007
Мнения: 10

МнениеПуснато на: Вто Ное 06, 2007 12:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Anjela написа:
Аз ги слагам в тавичка с много лук и друг зеленчук по желание ,черен пипер и пикантина за пиле малко водичка и бяло вино , завивам ги с фолио и пека около 30 мин , после махам фолиото и запичам за около 10 мин , стават страхотни и не са сухи !


Точно на "МНОГО ЛУК" искам да наблегна и аз - преди време ми обясняваха, че за да са хубави дробчетата по селски е важно лукът след като се изпържи да остане като количество поне колкото са дробчетата.

Относно виното - с две ръце съм "за" Smile





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bonbon
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Юли 2007
Мнения: 572
Местожителство: гр.Перник

МнениеПуснато на: Вто Ное 06, 2007 2:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Anjela написа:
Аз ги слагам в тавичка с много лук и друг зеленчук по желание ,черен пипер и пикантина за пиле малко водичка и бяло вино , завивам ги с фолио и пека около 30 мин , после махам фолиото и запичам за около 10 мин , стават страхотни и не са сухи !

Ще пробвам и аз тази рецепта да променя малко менюто звучи ми много вкусно new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vodnoto_cvete
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 27 Яну 2007
Мнения: 915
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 10:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ги правя така:
много лук нарязан на едри полумесеци, дробчетата на две. Обърквам ги с олио, черен пипер, червен пипер, малко чубрица. Заливам ги до половината с винце или ако няма с малко биричка,слагам по малко маргарин от горе, захлюпвам и пека.
Упс, забравих да спомена, че ги разпределям в малки гювечета. Сервирам ги още топлички с малко магданоз.
Да ви е сладко.. Very Happy





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
karolin
Сериозен


Регистриран на: 01 Ное 2007
Мнения: 141
Местожителство: love4

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 12:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз ги правя на тиган. дробчетата ги слагам направо, без да съм ги варила, заедно с лука на полумесеци и мариновани гъби, но тях малко по-към края. подправям с вегета, лимонов сок и соев сос. друго не слагам. покривам ги с един капак и от време на време ги разбърквам, за да не пръскат много и да останат цели. Very Happy навота съм да пробвам с морков, но чушки мисля да не слагам.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jilina
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 27 Фев 2007
Мнения: 1325
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Ное 09, 2007 12:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Запържвам мноооооооооого лук, след като е омекнал слагам и дробчетата при него, слагам червен пипер, доматен сок, малко червено вино или бира/зависи какво имам/, подправки на вкус и след като се позапържи всичко така го изсипвам в тавичка и го алгам във фурната. След като се е изпекло настъргвам отгоре кашкавал и наистина става като по заведенията. А по желание може да се сложат и гъби и става още по вкусно. Wink





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tppmama
Редовен


Регистриран на: 09 Апр 2007
Мнения: 49

МнениеПуснато на: Нед Ное 18, 2007 12:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ги правя така.Имам рецептата от готвач.Първо си пържим много хубаво дроба.Добавяме му подправки.Изваждаме го внимателно.В същата мазнина пържим до зачервяване много лук,нарязан на полумесеци и прибавяме доматен сок.Оставяме на котлона,докато водата от доматите се изпари и се получи кашичка.Този сос го изсипваме върху дробчетата и готово.Поръсваме с магданоз.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com