Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=2485&start=0&



Нещо вкусно със спанак
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Inka
Отличник


Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 242

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2007 8:24 pm    Заглавие: Нещо вкусно със спанак Отговорете с цитат

Искам да направя спанак за утре,но идея си нямам как да го сготвя така,че да ни хареса.До сега съм правила един път с ориз,но не мога да си намеря рецептата.Мъжът ми го хапна с кисело мляко и много го беше харесал..Някакви идеи?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gery_deni
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 648
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2007 8:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз правя супа става много вкусна Laughing ако те интересува ще ти кажа рецептата Laughing





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Inka
Отличник


Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 242

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2007 8:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

gery_deni написа:
Аз правя супа става много вкусна Laughing ако те интересува ще ти кажа рецептата Laughing



Цялата съм "уши"
Laughing





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
petito
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Ное 2006
Мнения: 866
Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2007 8:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Със спанак лично аз правя супа, спанак с ориз, спанак с ориз и извара, спанак с пилешко(агнешко, заешко). Друго не се сещам в момента. Ако те интересува някое от тези неща ще пиша. Иначе супата аз я правя така: Задушавам пресен лук в тенджерката. Към него прибавям измития и нарязан(накъсан) спанак. Добавям доматен сок(мисля, че може и без него), сол и вода. като поври 10-на минути добавям малко ориз и гьозум. Застройвам с жълтък и кисело мляко. Сервирам с нарязано на кубчета сварено яйце.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gery_deni
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 648
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2007 8:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

petito написа:
Задушавам пресен лук в тенджерката. Към него прибавям измития и нарязан(накъсан) спанак. Добавям доматен сок(мисля, че може и без него), сол и вода. като поври 10-на минути добавям малко ориз и гьозум. Застройвам с жълтък и кисело мляко. Сервирам с нарязано на кубчета сварено яйце.
new И аз така я правя смалки изключения





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vesi_127
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 02 Фев 2007
Мнения: 1136
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Апр 01, 2007 8:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз скоро правих една капама със спанак и картофи. Рецептата е тук.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Inka
Отличник


Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 242

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 1:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vesi_127 написа:
Ами аз скоро правих една капама със спанак и картофи. Рецептата е тук
.


Изглежда страхотно,но ми се иска да направя нещо на бързо,защото нямам никакво времеSad

petito,ще споделиш ли спанак с ориз?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
petito
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Ное 2006
Мнения: 866
Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 1:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Задушавам пресен лук (може и пресен чесън ако обичате) в мазнина. Добавям почистеният и нарязан спанак. Като се задуши + черевен пипер, сол , доматен сок, 1 аша ориз и гьозум. Наливаш вода. Можеш да продължиш на котлона или да го довършиш във фурната. (Накрая може и една заливка за мусака да му сложиш ако искаш.)





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Inka
Отличник


Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 242

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 2:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

гьозум какво е? Embarassed





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
petito
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Ное 2006
Мнения: 866
Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Джоджен new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Inka
Отличник


Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 242

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 2:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

petito написа:
Джоджен new


Мерси за рецетата Very Happy и за превода Wink





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
petito
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Ное 2006
Мнения: 866
Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 2:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моля, моля.
Друг вариант на това ястие е ако го печеш във фурната да сложиш и извара. Също е много вкусно, но тогава винаги го заливам със заливка.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Galinche
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 20 Дек 2006
Мнения: 630
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 4:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pepito я кажи със зайче как го правиш спанака? Долу-горе си преставям,но за всеки случай. Тъкмо ми даде идейка за утре. Чудех се с какво да го направя заешкото. Сигурно и с лапад ще стане- че имаме във фризера?!





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
petito
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Ное 2006
Мнения: 866
Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 4:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Galinche, със заешко, пилешко или агнешко го правя като сваря месото. Поставям порциите в тавичка, добавям спанака (предварително го задушавам с лук и т.н.- както съм го написала по-горе) и ориза. Наливам бульон или вода и пека до готовност. Ако не ти се вари месото можеш да го запечеш първо и преди да е готово да прибавиш зелениите и ориза.

Друг вариант е като сваря месото и го накъсам на дребни парченца и го правя като дроб-сърма, но със спанак.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Galinche
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 20 Дек 2006
Мнения: 630
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 5:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

petito написа:
Друг вариант е като сваря месото и го накъсам на дребни парченца и го правя като дроб-сърма, но със спанак.

Ето това ми се нрави. И аз така правя зайче с ориз, само ще добавя и спаначе или лапад- нали става и с лапад?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com