|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
pbizart Редовен

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 2:47 pm Заглавие: да |
|
|
Да кърмила съм дъщеря ми до 10 месеца, тя сама отказа след това да суче, а и премина на друга храна, започнахме да да ваме и кисело мляко.
|
|
го^re |
|
 |
ninina Фен на Mamaibebe

Регистриран на: 19 Юни 2007 Мнения: 620 Местожителство: София, Хаджи Димитър
|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 8:38 pm Заглавие: |
|
|
sfesn0t0 написа: |
daniel4o1982 написа: |
ninina, спореед мен не си закъсняла, а това за желязото е малко въздух поо налягане. На моето бебе му изследваха хемоглобина на 6м. и няколко дни и беше екстра без да е яла нищо руго освен кърма. Дори и по-малко желязото в кърмата е напълно абсорбируемо от организма и в този смисъл напълно достатъчно. А инаяе наистина е трудно захранването. Малката още нищо друго не ще да яде! |
Съгласна съм и аз с написаното от даниелчо1982. И Миата до 6 месец бе само на кърма- нито грам вода, нито сок, нито чай. Сега е на 13 месеца и продължаваме с вечерно и сутрешно кърмене. Надявам се да имам кърма, защото истината е, че се чувствам отговорна пред детенцето ми да го кърмя, колкото време и двете се чувстваме добре правейки го... може до 2 год., може и повече, може и по-малко... както дойде. |
Добре е да чуя че не съм единствена. И ние сме точно така, няма сокчета, няма водичка, нищичко. Ще ми е полезно ако споделите как и с какво започнахте? Давахте ли сокчета или направо пюрета? И слагахте ли кърма в пюретата? Предварително ви благодаря
|
|
го^re |
|
 |
Ая Отличник

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 9:55 pm Заглавие: |
|
|
ninina, аз започнах с картофено пюре (сега си мисля, че трябваше да започна с безмлечна оризова каша). След това добавих морков, чушка. Всичко постепенно. Слагала съм кърма в пюрето. Относно сокчетата, то моето синче все още не ги пие. Давала съм му, но само вода признава.
|
|
го^re |
|
 |
daniel4o1982 Фен на Mamaibebe

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 6:19 am Заглавие: |
|
|
ninina, не си единствена. Ние още сме в процес на започване. Не яде все още нищо друго. Пробвала съм с ябълково пюре и морковено пюре. Слагах кърма в пюрето. Не ще обаче още да ги папка. Вчера й взех безмлечна оризова каша и я направих с кърма и вода. Успя да изпапка около 40-50 грама, което е много за нея. Е, с огромни усилия беше, но го отчитам като едно вече успешно хапване, другите опити с пюреттата по-скоро не се броят. Вода и сокове още не пие. Ами това е.
|
|
го^re |
|
 |
d11i Редовен

|
|
го^re |
|
 |
sfesn0t0 Отличник

|
|
го^re |
|
 |
ninina Фен на Mamaibebe

Регистриран на: 19 Юни 2007 Мнения: 620 Местожителство: София, Хаджи Димитър
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 3:56 pm Заглавие: |
|
|
sfesn0t0 написа: |
ninina написа: |
Добре е да чуя че не съм единствена. И ние сме точно така, няма сокчета, няма водичка, нищичко. Ще ми е полезно ако споделите как и с какво започнахте? Давахте ли сокчета или направо пюрета? И слагахте ли кърма в пюретата? Предварително ви благодаря  |
Миата я захраних на 5 месеца и 3 седмична възраст. Започнахме със зеленчукова супа за обяд- тиквичка, маруля, картоф, морков и целина- варят се 30 мин.- тогава я пасирах и при пасирането добавях 1 суп.л. зехтин- това около 5-6 дни. После добавих в супата телешко месо- 50-60 гр. дневната порция месо. И така около 2 седмици- после добавихме в менюто закуска от портокал или круша или ябълка- изчиствах и смилах в блендера. Портокала направо го чистех парченце по парченце и й го давах така- харесва й и до сега много. И така постепенно и следобедно захранване направихме... Хляб и до сега давам рядко. Наобяд първо си изяжда яденето и после й давам малко парче хляб- за предпочитане пшеничен. Банани избягвах да й давам- по препоръка на педиатъра. |
Започнахме от понеделник смело даваме картофено пюренце, правя си го сама, варено картофче с кърма. Мога да се похваля, че си изяжда всичко, което й дам и даже още иска, но ... мисля да не прекалявам. А тази супичка с вода я пасираш, нали? Мисля след картофа да въведа и морков и тиквичка, че ги има в изобилие в градината на наште , но мисля да ги прибавям към картофа, а не по отделно. А и супичката ми се вижда много добра идея
|
|
го^re |
|
 |
k@nella Отличник

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 4:09 pm Заглавие: |
|
|
Аз кърмих до 9 месеца,като накрая беше само сутрин и вечер.Голям тормоз.Второто няма да го кърмя толкова
|
|
го^re |
|
 |
daniel4o1982 Фен на Mamaibebe

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 4:11 pm Заглавие: |
|
|
k@nella написа: |
Аз кърмих до 9 месеца,като накрая беше само сутрин и вечер.Голям тормоз.Второто няма да го кърмя толкова |
На мен кърменето не ми е тормоз. Напротив. Това е близост с детето, действително не е само физическа, гледайки се с бебчо ние общуваме, така като само майка и бебе са способни.
|
|
го^re |
|
 |
eleonora87 Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 4:13 pm Заглавие: |
|
|
ние също се кърмим
|
|
го^re |
|
 |
k@nella Отличник

|
|
го^re |
|
 |
k@nella Отличник

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 5:30 pm Заглавие: |
|
|
Освен това има хиляди други начини за прояваване на близост.Ти може и да кърмиш и да ходиш на работа и пак да не си близо до детето си.Има и майки-кърмачки.Те каква близост изпитват към чуждото дете или то към тях?Така че кърменето не е определящо в този случай.Всеки преценя сам за себе си.Близостта е усещане,чувство,емоция,които се проявават още в утробата.
|
|
го^re |
|
 |
angelisti Сериозен

|
|
го^re |
|
 |
sfesn0t0 Отличник

|
Пуснато на: Съб Авг 25, 2007 7:54 am Заглавие: |
|
|
daniel4o1982 написа: |
k@nella написа: |
Аз кърмих до 9 месеца,като накрая беше само сутрин и вечер.Голям тормоз.Второто няма да го кърмя толкова |
На мен кърменето не ми е тормоз. Напротив. Това е близост с детето, действително не е само физическа, гледайки се с бебчо ние общуваме, така като само майка и бебе са способни. |
Не само не е тормоз и за мен... след всяко кърмене, Миата вади по една огромна доволна усмивка и имам чувството, че всеки път се чувства все едно е завладяла света или нещо подобно... това усещане, че давам част от себе си на детенцето си, ме окриля и мен. Зверски съм уморена наистина, но в крайна сметка когато правим дете, не го правим заради собствения си кеф... имаме преди всичко отговорността да му осигурим възможно най-добрите условия да порасте и да стане човек.
|
|
го^re |
|
 |
sfesn0t0 Отличник

|
|
го^re |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|