|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
eyoree Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 1:30 pm Заглавие: |
|
|
Уредих да ни съставят искането съгласно законите и наредбите на МТСП на България.Ще направим и петицията .
|
|
го^re |
|
 |
eyoree Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 1:36 pm Заглавие: |
|
|
Моля всички да формулирате исканията си и предлиженията си, а ние ще се погрижим за останалото!
През това време(докъто ние си мъдрим исканията) свекито ще съпостави всичко с Европейския съюз и помощите, които получават майките в държавите членки.
|
|
го^re |
|
 |
Nifada Модератор

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 1:37 pm Заглавие: |
|
|
За парите е много ясно, че не стигат и трябва да бъдат много повече. Но аз като майка страдам и от две неща най-много.
1)Трудностите, които имаме с количките по улици, тротоари, превозни средства и магазини.
за това смятам, че е напълно реално и осъществимо да има закон, с който да задължават всички магазини да имат рампи. Да няма на витрините стикери със задраскани колички. Да искаме рампи на всички тротоари, до всеки светофар, както и да са пригодени всички превозни средства. Както и да се вдигат всички коли, които със паркирането на тротоар карат майката с количка да слиза на платното.
2) Шумът на съседите в блока също много ме тормози. Но зная, че мога да се оплача само ако се шуми в часовете за почивка. А бебетата не спят по тези часове, това го знаят всички, които са гледали бебе.
Искам към този закон да се добави, че в случай че има дете до 5 годишна възраст, съседите са длъжни да се съобразяват и да не вдигат силен шум ( музика) по всяко време на денонощието. може да ви изглежда прекалено това, но толкова нерви съм изхабила със събуждането на Гергана от музика до дупка, че си искам такъв закон. да мога да се оплача и да подавам жалба след жалба, щом никой не го е грижа, че се гледа бебе.
|
|
го^re |
|
 |
mam4eto Жител на Mamaibebe

|
|
го^re |
|
 |
deia80 Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 1:44 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: |
свекито ще съпостави всичко с Европейския съюз и помощите, които получават майките в държавите членки. |
И аз търсих преди малко такава информация,но не можах да намеря точно сумите.
Протеста беше на 1-ви юни миналата година.
|
|
го^re |
|
 |
AV Жител на Mamaibebe
|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 1:59 pm Заглавие: |
|
|
Това е подигравка с нас. Ние сме на кърма и тези пари не стигат, памперси козметика,...... пюретата. Възмущавам се аз майка на едно дете ами тези с близнаци? Твърдо подкрепям тази инициатива, но си оставам и песимист относно крайния резултат. Все пак нищо не ни пречи да опитаме.
|
|
го^re |
|
 |
tony_nm Жител на Mamaibebe

|
|
го^re |
|
 |
borianka_ Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 2:35 pm Заглавие: |
|
|
Аз бих предложила:всички деца да взимат детцки независимо от доходите на родителите.
Не е въпроса за 20-те лв.както каза Тони,но защо мойто дете да не взима,а ц.....те с ланците взимат.
|
|
го^re |
|
 |
the king Фен на Mamaibebe

|
|
го^re |
|
 |
mika Пристрастен

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 3:48 pm Заглавие: |
|
|
Парите са наистина смешни,но и другите неща са важни.Споделям мнението на Nifida.
|
|
го^re |
|
 |
danni78 Фен на Mamaibebe

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 7:44 pm Заглавие: |
|
|
Освен всичко, което сте изброили, аз бих могла да допълня нещо, което в момента ме тормози.
Не знам как е в другите населени места, но тук в Пловдив се сблъсках с проблем при записването на детето ми за детска кухня и ясла!!!
Според мен:
1)При желание на родителите, децата да бъдат записвани за детска кухня при навършване на нужната възраст.
2)Да не ми говорят, че ни бил отрицателен прирастът!!!! Напоследък се родиха доста деца , което е прекрасно, но възниква проблем с недостиг на места по детските заведения!!
Мисля, че щом родителя е решил да даде детето на ясла или детска градина, трябва да му се даде възможност. А не да ходи да го записва с години напред и да виси през ден пред яслата/градината, за да разбере, дали детето му ще бъде прието.
|
|
го^re |
|
 |
poli85 Сериозен
|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 7:55 pm Заглавие: |
|
|
veniand написа: |
Напълно ви подкрепям!Точно си мислех това като гледах онзи ден протеста на таксиджиите,ами ако отидем всички мами пред парламента,аз съм за протеста |
Аз в момента нямам много право да руптая защтото по новия закон аз вземам 270лв, като минат 9 месеца направо незнам какво ще правя,след като вече и беба ще е по-голяма и ще има много по-големи нужди.
Напълно подкрепям това за протеста, но не съм от софия за да ве подкрепя.Ако мога да помогна с нещо друго с вас съм.
|
|
го^re |
|
 |
giorgia Пристрастен

|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 5:55 pm Заглавие: |
|
|
аз предлагам всеки път когато вдигат пенсиите да вдигат и детските защото едно дете има много по големи разходи нямам нищо против пенсионерите но неможе от 30г детските да са една и съща сума от 18лв направо смешно а и за коледа могат да отпускат допълнителни пари за децата
|
|
го^re |
|
 |
alex76 Жител на Mamaibebe

|
|
го^re |
|
 |
deia80 Жител на Mamaibebe

|
|
го^re |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|