|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mi6a Фен на Mamaibebe

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 2:35 pm Заглавие: |
|
|
jani написа: |
здравейте,аз искам да ви питам нещо защото ваобще не ми е ясно-значи аз съм бременна ж 9 месец абе днес си взех болничния обаче изчаках до днес защото счетоводителя ми каза 4е днес стават 6 месеца от както ме осигуряват на по висока заплата за да вземам 90% нали по новия закон оба4е доктора ми написа 4е сам по маичинство от 2.01.това дали ще се отрази върху майчинството не ми е ясно никак.благодаря ви предварително |
Взимат се пълни 6 месеца назад - тоест при теб се взима от декември назад. Няма значение дали ще излезеш в болничен на 02.01 или на 07.01
|
|
го^re |
|
 |
mi6a Фен на Mamaibebe

|
|
го^re |
|
 |
desalex Начинаещ

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 4:18 pm Заглавие: |
|
|
Като запишеш детето при педиатър той директно ще ти издаде болничен, само че не си спомням колко дни беше. После майчинството ти почва въз основа на 90 те процента
|
|
го^re |
|
 |
jani Начинаещ
|
|
го^re |
|
 |
bebemancho Редовен
|
|
го^re |
|
 |
gabinki Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 6:37 pm Заглавие: |
|
|
Някой знае ли как стои въпроса с отпуските по време на майчинство?Казаха ми,че работодателят трябва да ми даде 2 месеца отпуск след изтичане на майчинството или да ми го плати,но не съм сигурна,че това е актуално...
|
|
го^re |
|
 |
ALEKS Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 6:50 pm Заглавие: |
|
|
gabinki написа: |
Някой знае ли как стои въпроса с отпуските по време на майчинство?Казаха ми,че работодателят трябва да ми даде 2 месеца отпуск след изтичане на майчинството или да ми го плати,но не съм сигурна,че това е актуално... |
Да, актуално е. За двете год. майчинство ти се полага отпуск по ТД (на год. ако имаш по 20 дни, значи трябва да ти платят 40 дни).
|
|
го^re |
|
 |
bebemancho Редовен
|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 9:22 am Заглавие: |
|
|
Аз доколкото знам отпуските се изплащат само ако се прекрати трудовото правоотношение. Иначе в общия случай си ги ползваш - 40 работни дни - може и веднага след изтичане на майчинството, може и малко по-късно.
В годината, през която бях бременна, също не съм ползвала отпуск полагат ли ми се и тези 20 дни
|
|
го^re |
|
 |
ALEKS Жител на Mamaibebe

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 10:56 am Заглавие: |
|
|
bebemancho написа: |
Аз доколкото знам отпуските се изплащат само ако се прекрати трудовото правоотношение. Иначе в общия случай си ги ползваш - 40 работни дни - може и веднага след изтичане на майчинството, може и малко по-късно.
В годината, през която бях бременна, също не съм ползвала отпуск полагат ли ми се и тези 20 дни |
Да, полагат ти се. А дали ще ги ползваш или ще ти се изплатят, зависи от политиката на работа и от работодателя. Въпроса е, че ти се полагат.
|
|
го^re |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|