Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?p=273870



Рецепта за Чийзкейк?

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kate
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 06 Юли 2007
Мнения: 1199
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Авг 13, 2007 1:58 pm    Заглавие: Рецепта за Чийзкейк? Отговорете с цитат

Много искам да направя Чийзкейк на съпруга ми, тъй като той много обича, но не знам как.. Embarassed
В интернет има много рецепти,но бих искала да знам някоя изпитана вече.
Някой има ли предложения? Rolling Eyes

Съжалявам ако темата се дублира-търсих такава но не открих! Rolling Eyes





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kemal4o
Пристрастен


Регистриран на: 25 Май 2007
Мнения: 323
Местожителство: петрич

МнениеПуснато на: Пон Авг 13, 2007 2:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мога да ти помогна, но ще следя темата защото и аз искам да пробвам





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nikita_perez
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 5575
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерих малко рецепти в нета:

Чийзкейк в чаши


Продукти: (4-5 порции)
200 гр рикота (или извара)
200 гр кисело мляко
40 гр захар
сокът на един лимон
плодове по избор- ягоди, малини, къпини, та и други не червени
маслени бисквити

Приготовление:

Рикотата (или изварата) се разбърква с кис. мляко, лим. сок и захарта. На дъното на стъклени чаши се натрошават бисквити, отгоре се слага стафиди или ядки по избор, следва пласт от крема , а най-отгоре плодовете. Отпочива добре в хладилника.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nikita_perez
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 5575
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чийзкейк plain New York style:

За блата:
110 гр. бисквити (там пише пълнозърнести)
4 с.л. разтопено масло
1 с. л. захар

Бисквитите се разбиват в кухненски робот до трохи и се омешват с маслото и захарта. Дъното на 25/6-сантиметрова тортена форма се намазва с половин лъжица масло, изсипва се сместа, след което се натиска отгоре с плоскодънна чаша, докато изцяло се заглади. Ръбчетата се заглаждат с лъжичка. Блатът се пече 10-12 минути на 160 градуса, докато стане златист, след което се изважда да изстине.

За пълнежа ( количеството е за 12 порции):
1.1 кг. крема сирене
350 гр. захар
3 с.л. брашно (по избор)
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. ванилов екстракт
1/2 ч.ч. пълномаслена сметана
2 големи жълтъка
6 големи яйца
щипка сол

Крема сиренето се натрошава и се разбива с миксер (или в робота, предполагам) 2-3 минути. Като се изглади се добавя щипката сол и 1/3 от захарта. Когато и тя поеме се слага следващата 1/3 захар, след това последната. Тук може да се добави и брашно, за да е по-стегнат кейка. Добавят се и лимоновия сок и ванилията и отново се разбива, докато поемат. След това идва ред на сметаната, след като и тя поеме се слагат двата жълтъка, разбива се докато стане хомогенна сместа и след това три по три се добавят целите яйца.

Готовата смес се изсипва върху охладения блат и се пече в предварително загрята до 260 градуса фурна за 10 минути, след което фурната се намалява до 100 градуса и кейка се пече още 1 ч. и 40 мин.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nikita_perez
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 5575
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ягодов чийзкейк

250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.

Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.

Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.

Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.

Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.

Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.


Ягодов чийзкейк 2

за блата:
150-200 г обикновени бисквити (1 пакет)
125 г краве масло (маргарин)
1/2 ч.ч. лешници (или орехи)
5 с.л. захар

за крема:
500 г ягоди
200 г сирене “Крема” или извара
300 мл течна сметана (разбита сладкарска мсетана)
1 ч. ч. пудра захар
кората от 1 лимон

за пюрето от киви:
1 киви
2 с. л. пудра захар

Бисквитите се смилат в блендер, след това се добавя кравето масло и отново се смила. ако нямате блендер начукайте бисквитите. Кивито се обелва, нарязва се и се смила в блендер заедно с пудрата захар за пюрето.

Сиренето “Крема” или изварата се слага в купа, сипва се 1 ч. ч. пудра захар и се разбиват с миксер.

Отделно се разбива сметаната. Добавя се настърганата кора на един лимон и всичко се смесва със сиренето “Крема” и се прибавят нарязаните на кубчета ягоди.

В основата ма форма за торта (може да сложите и фолио) се слага от бисквитeния блат и пръстенът се запълва до горе с крема. В основата на десерта и върху крема се сипва от пюрето от киви, след което пръстенът внимателно се изважда. Така от разбитото пюре от киви зелено на цявт се получава злена украса

Десертът се украсява с парченца ягоди и се поднася.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nikita_perez
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 5575
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чийзкейк с кокос

За тестото
1-1/2 ч.чаши натрошени вафлени кори
1/4 ч.чаша разтопено масло

За пълнежа
3 пакет чета крема – сирене, размекнато
3/4 ч.чаша захар
1/2 ч.л.ванилова есенция
1/2 ч.л.кокосова есенция
3 яйца, леко разбити

За глазурата
1 ч.чаша заквасена сметана
1 ч.л.лимонов сок
1/2 ч.л.ванилия
1/2 ч.чаша запечени кокосови стърготини, (по желание)

Начин на приготвяне:
Използвайте кухненски робот, за да натрошите вафлите. С вилица ги размесете с маслото.
Използвайте кръгла форма за печене, с 24 – 26 см.диаметър.
Печете на 180 градуса за около 10 минути.
Извадете от фурната и охладете.

Разбийте крема сиренето и захарта с миксер. Добавете есенциите и леко разбитите яйца и разбъркайте добре.
Изсипете крема върху вафлените кори. Печете в затоплена фурна на 180 градуса, около 40 – 45 минути.

Оставете сладкиша да се охлади за 1/2 час.
Междувременно смесете продуктите за глазурата и изсипете върху крема.
Печете още 10 минути.
Преди да нарежете, охладете добре в хладилника, за не по – малко от 4 часа.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nikita_perez
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 5575
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Още рецепти:

- http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=1882
- http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=1289
- http://www.azgotvia.com/content/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=99999999&func=detail&id=611
- http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=gotv&Number=1945257571&page=8&view=collapsed&sb=1&part=
- http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?p=84156





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nikita_perez
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 5575
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А съм правила този в чашите и от рецептите на "Бон Апети" - играчка е , но става готин кейк.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zuzka
Пристрастен


Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 461
Местожителство: V. Turnovo

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 5:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Ягодов чийзкейк

250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.

Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.

Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.

Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.

Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.

Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.


Аз съм правила този.Много е сполучлив.Ако не се лъжа и той е на Иван Звездев. Very Happy





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kate
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 06 Юли 2007
Мнения: 1199
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 5:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря много! Very Happy
Ще изпробвам някоя рецепта!





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vesi_127
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 02 Фев 2007
Мнения: 1136
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Авг 25, 2007 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип чийз кейковете се делят на 2 вида - със и без печене. Ето 2 рецепти, които съм изпробвала многократно и гарантирам, че стават много вкусни.

С печене (любима рецепта): http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1882

Без печене (това се води чийз пай, но няма значение): http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1364

Дано ви харесат!

Ето тази торта (Торта с бананов крем), страшно вкусна, също е от типа на чийзкейковете, но е доста по-голяма играчка да се направи: http://www.mamaibebe.com/forum/viewtopic.php?t=3849&postdays=0&postorder=asc&start=0





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eninka
Редовен


Регистриран на: 18 Ное 2007
Мнения: 91
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Дек 05, 2007 1:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Момичета и аз мога да предложа една вкусна,лесна и евтина рецепта за чийзкейк.Правя го задължително един път в седмицата и всички си облизват пръстите!

За блата:
3 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче и половина краве масло
1 с.л.захар
За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладко(аз лично използвам най-често от ягоди)

Натрошаваме бисквитите и захарта възможно най-ситно.Разтапяме маслото в микроволновата за 1 минута.Слагаме бисквитеното брашно в съд и го заливаме обилно с маслото,така че да няма сухо местенце.Натискаме добре,за да оформим блат.След това разбиваме сметаната и изварата на хомогенна смес и намазваме блата,трябва да се получи втори блат от тази смес над бисквитите.Слагаме в камерата за около час,за да стегне и намазваме отново равномерно със сладкото.

Това е.Надявам се да го пробвате Smile
А при специални поводи може да заместите изварата със сирене Маскарпоне или крема сирене

Надявам се да ви хареса и ще чакам да пишете отзиви.Добър апетит на всички! 070914





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
karolin
Сериозен


Регистриран на: 01 Ное 2007
Мнения: 141
Местожителство: love4

МнениеПуснато на: Пет Дек 07, 2007 10:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nikita_perez написа:
Ягодов чийзкейк

250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.

Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.

Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.

Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.

Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.

Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.

.

аз днес пробвах тази рецепта. в общи линии стана добре. кремчето стана сполучливо, глазурата я докарах, само където бисквитките доста се разтрошиха. явно маслото е малко. другия път ще сложа повече, иначе всички го харесаха. Very Happy





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eyoree
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1641
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 29, 2007 12:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чийзкейк с боровинки
Списък на необходимите продукти:
300 г бисквити
80 г краве масло
за пълнежа:
1/2 кг извара
1/2 ч. ч. кисело мляко
100 г захар
1 пакетче ванилия
4 белтъка
250 г замразени боровинки (или от компот, може касис)
за топинга:
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се смилат в кухненски робот или се счукват в хаванче. Маслото се поставя в кръгла тава (22 см) и се разтопява. Сипват се бисквитите, смесват се с маслото и полученият блат се притиска добре към дъното и стените на формата. Оставя се да стегне в хладилник.
2. Изварата, киселото мляко, ванилията и захарта се разбиват в кухненския робот за 5-6 минути до получаването на плътен крем. Белтъците се разбиват с миксер и се прибавят постепенно към изварата, като се разбърква с дървена лъжица.
3. Сместа се изсипва върху бисквитите и тавата се поставя във фурната. Пече се 20-30 минути при температура 150 градуса. Готовият пай се оставя да изстине, след което се покрива с боровинките.
4. Сметаната и прясното мляко се разбиват. Топингът се излива върху украсения с боровинки чийзпай и се подравнява красиво. По желание със суха супена лъжица могат да се оформят "кратерчета", така че да се загатва плънката от боровинки.






го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com