Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?p=273853



Десерти
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Elisha
Отличник


Регистриран на: 03 Сеп 2007
Мнения: 289

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 10:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чийзкейк

За блата:
3 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче и половина краве масло
1 с.л.захар
За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладкo [най-често се използва с ягоди]

Натрошаваме бисквитите и захарта възможно най-ситно.Разтапяме маслото в микроволновата за 1 минута.Слагаме бисквитеното брашно в съд и го заливаме обилно с маслото,така че да няма сухо местенце.Натискаме добре,за да оформим блат.След това разбиваме сметаната и изварата на хомогенна смес и намазваме блата,трябва да се получи втори блат от тази смес над бисквитите.Слагаме в камерата за около час,за да стегне и намазваме отново равномерно със сладкото.

Да ви е сладко...





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Elisha
Отличник


Регистриран на: 03 Сеп 2007
Мнения: 289

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 10:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Торта “Гараш”
300 г смлени орехи (2 ч.ч.)
200 г масло
3 с.л. какао
6 яйца
1 с.л. брашно
1 и 1/2 ч. ч. пудра захар
2 пакетчета ванилия
1 п. бакпулвер
За глазурата:
150 гр шоколад
50 гр масло
2 с л течна сметана
В купа се слагат 6 жълтъка, захар, какао и масло и се разбиват, докато се получи гъст крем. Към крема се прибавят орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Разбъркват се добре.Сместа се изсипва в намазана с масло и облепена с хартия за печене тава. Може да се раздели и на 2 пъти да се опекат два блата или опечения блат да се резреже на две частиПече се в слабо загрята фурна при температура 150 градуса до готовност. След като изстине напълно, блатът се намазва с глазурата и се украсява с орехи.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nikita_perez
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 05 Мар 2007
Мнения: 5575
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Дек 16, 2007 8:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Торта "Яна"

Необходими продукти за блата:
5 яйца
1 1/2 захар
1 1/2 брашно
3 с.л какао
1 бакпулвер
1 ванилия
7 с.л. олио
7 с.л. топла вода

От всички продукти се прави кексово тесто.
Добре е да се изпече в правоъгълна тавичка.
Прави се крем от:

2 кремчета "Мандела " на "Д-р Йоткер" - едно ванилия и едно какао
1л прясно мляко
12 с.л. захар

След като изтинат кремчетата се се прави тортата , като :
- най-отдолу е блатът
- в/у него се изсипва ваниловият крем
- в/у крема - резенчета банан
- следва какаовият крем
Украсява се по желание.

Блатът не се сиропира.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mama_Reni
Редовен


Регистриран на: 27 Авг 2007
Мнения: 53
Местожителство: Монтана

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 4:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сметанова торта с целувки

От 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч брашно и бакпулвер се приготвя пандишпанов блат.
Върху изстиналия блат се нареждат 1 ред целувки, слага се сметана, пак целувки и се завъшва със сметана. Отгоре се поръсва със шоколадови пръчици и се оставя за няколко часа в хладилника.

По-голям ефект има, ако целувките и сметаната са със различен цвят.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eyoree
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1641
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 29, 2007 12:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чийзкейк с боровинки
Списък на необходимите продукти:
300 г бисквити
80 г краве масло
за пълнежа:
1/2 кг извара
1/2 ч. ч. кисело мляко
100 г захар
1 пакетче ванилия
4 белтъка
250 г замразени боровинки (или от компот, може касис)
за топинга:
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се смилат в кухненски робот или се счукват в хаванче. Маслото се поставя в кръгла тава (22 см) и се разтопява. Сипват се бисквитите, смесват се с маслото и полученият блат се притиска добре към дъното и стените на формата. Оставя се да стегне в хладилник.
2. Изварата, киселото мляко, ванилията и захарта се разбиват в кухненския робот за 5-6 минути до получаването на плътен крем. Белтъците се разбиват с миксер и се прибавят постепенно към изварата, като се разбърква с дървена лъжица.
3. Сместа се изсипва върху бисквитите и тавата се поставя във фурната. Пече се 20-30 минути при температура 150 градуса. Готовият пай се оставя да изстине, след което се покрива с боровинките.
4. Сметаната и прясното мляко се разбиват. Топингът се излива върху украсения с боровинки чийзпай и се подравнява красиво. По желание със суха супена лъжица могат да се оформят "кратерчета", така че да се загатва плънката от боровинки.






го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com