Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?p=273845



Коледната пуйка

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BoBo4
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 27 Ное 2006
Мнения: 1180
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 1:59 pm    Заглавие: Коледната пуйка Отговорете с цитат

Момичета, готвите ли пуйка за Коледа?
На мен не ми се получават нещо... Все сухо става месото. А една голяма пуйка дреме във фризера и всички я искат за Коледа. Rolling Eyes
Давайте идеи и рецепти!





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefania_K
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 3510
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 2:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично никога не съм правила,но майка ми почти винаги прави.Понякога и на нея и се случва месото да е по-жилаво.Имай предвид,че трябва да е прясна и НЕ МНОГО ГОЛЯМА.
Прави я на фурна с фолио,за 2-3 часа.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kate
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 06 Юли 2007
Мнения: 1199
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 2:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не правя понеже никой не обича бялото месо...а все то остава...и е супер сухо и трябва да дояждаме 5 дена... Confused

Правя мини-пуйка-Пиленце. : ) Взимам го охладено, и го пълня с плънка от кайма, гъби...и т.н. мажа го с разни нещица...и с фолио отгоре го пека няколко часа.

За гарнитура правя разни други вкусотии...и това е.

Ако един ден станем 5 членно семейство, с две момчета които тренират и трябва да ядат много протеини и белтъчени...ще правя пуйка-за да има кой да изяжда бялото месо-което е в изобилие! new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Toni_Jeleva
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 02 Ное 2007
Мнения: 572
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Дек 28, 2007 12:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз досега не съм правила, но бабчето всяка година за Коледа готви пуйка-облизваме си пръстите, особенно тази година незнам как я готви-беше уникална, сигурно пра-внучето я е вдъхновило Laughing Very Happy





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Toni_Jeleva
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 02 Ное 2007
Мнения: 572
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Дек 28, 2007 12:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Баба ми я прави така- загрява на макс фурната, слага я за 10 мин, после я вади, намяля на 220 градуса, слага вода в тавата, овива я във 2-3 слоя станиол за готвене, пече я около 3 часа и става крехка.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
BoBo4
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 27 Ное 2006
Мнения: 1180
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 28, 2007 2:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази година пуйката стана добре. Very Happy Сигурно беше млада, беше 4 кг.
Напълних я с ориз, гъби и дробчета и я посварих за кратко. После я сложих в тавата върху нарязано кисело зеле и я завих със зелеви листа. Пекох я около 1,5 часа. И стана. Като се опече махнах зелевите листа и я намазах с масло и червен пипер.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eyoree
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1641
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 29, 2007 12:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В нашето семейство като се готви пуйка или гъска предварително се кисне няколко часа в бяло винце, и става после много сочно месцето. Понякога ги пълним, друг път ги печем разфасовани, но най-добре си става като се поокисне хубавикчо, и после намазана с жълтък, масло и малко къри се запече във фолио на 180-200 градуса.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com