 |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
kate Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 06 Юли 2007 Мнения: 1199 Местожителство: Варна
|
|
го^re |
|
 |
kemal4o Пристрастен

Регистриран на: 25 Май 2007 Мнения: 323 Местожителство: петрич
|
Пуснато на: Пон Авг 13, 2007 2:05 pm Заглавие: |
|
|
Не мога да ти помогна, но ще следя темата защото и аз искам да пробвам
|
|
го^re |
|
 |
nikita_perez Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 05 Мар 2007 Мнения: 5575 Местожителство: Варна
|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:06 am Заглавие: |
|
|
Намерих малко рецепти в нета:
Чийзкейк в чаши
Продукти: (4-5 порции)
200 гр рикота (или извара)
200 гр кисело мляко
40 гр захар
сокът на един лимон
плодове по избор- ягоди, малини, къпини, та и други не червени
маслени бисквити
Приготовление:
Рикотата (или изварата) се разбърква с кис. мляко, лим. сок и захарта. На дъното на стъклени чаши се натрошават бисквити, отгоре се слага стафиди или ядки по избор, следва пласт от крема , а най-отгоре плодовете. Отпочива добре в хладилника.
|
|
го^re |
|
 |
nikita_perez Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 05 Мар 2007 Мнения: 5575 Местожителство: Варна
|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:09 am Заглавие: |
|
|
Чийзкейк plain New York style:
За блата:
110 гр. бисквити (там пише пълнозърнести)
4 с.л. разтопено масло
1 с. л. захар
Бисквитите се разбиват в кухненски робот до трохи и се омешват с маслото и захарта. Дъното на 25/6-сантиметрова тортена форма се намазва с половин лъжица масло, изсипва се сместа, след което се натиска отгоре с плоскодънна чаша, докато изцяло се заглади. Ръбчетата се заглаждат с лъжичка. Блатът се пече 10-12 минути на 160 градуса, докато стане златист, след което се изважда да изстине.
За пълнежа ( количеството е за 12 порции):
1.1 кг. крема сирене
350 гр. захар
3 с.л. брашно (по избор)
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. ванилов екстракт
1/2 ч.ч. пълномаслена сметана
2 големи жълтъка
6 големи яйца
щипка сол
Крема сиренето се натрошава и се разбива с миксер (или в робота, предполагам) 2-3 минути. Като се изглади се добавя щипката сол и 1/3 от захарта. Когато и тя поеме се слага следващата 1/3 захар, след това последната. Тук може да се добави и брашно, за да е по-стегнат кейка. Добавят се и лимоновия сок и ванилията и отново се разбива, докато поемат. След това идва ред на сметаната, след като и тя поеме се слагат двата жълтъка, разбива се докато стане хомогенна сместа и след това три по три се добавят целите яйца.
Готовата смес се изсипва върху охладения блат и се пече в предварително загрята до 260 градуса фурна за 10 минути, след което фурната се намалява до 100 градуса и кейка се пече още 1 ч. и 40 мин.
|
|
го^re |
|
 |
nikita_perez Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 05 Мар 2007 Мнения: 5575 Местожителство: Варна
|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:11 am Заглавие: |
|
|
Ягодов чийзкейк
250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)
Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.
Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.
Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.
Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.
Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.
Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.
Ягодов чийзкейк 2
за блата:
150-200 г обикновени бисквити (1 пакет)
125 г краве масло (маргарин)
1/2 ч.ч. лешници (или орехи)
5 с.л. захар
за крема:
500 г ягоди
200 г сирене “Крема” или извара
300 мл течна сметана (разбита сладкарска мсетана)
1 ч. ч. пудра захар
кората от 1 лимон
за пюрето от киви:
1 киви
2 с. л. пудра захар
Бисквитите се смилат в блендер, след това се добавя кравето масло и отново се смила. ако нямате блендер начукайте бисквитите. Кивито се обелва, нарязва се и се смила в блендер заедно с пудрата захар за пюрето.
Сиренето “Крема” или изварата се слага в купа, сипва се 1 ч. ч. пудра захар и се разбиват с миксер.
Отделно се разбива сметаната. Добавя се настърганата кора на един лимон и всичко се смесва със сиренето “Крема” и се прибавят нарязаните на кубчета ягоди.
В основата ма форма за торта (може да сложите и фолио) се слага от бисквитeния блат и пръстенът се запълва до горе с крема. В основата на десерта и върху крема се сипва от пюрето от киви, след което пръстенът внимателно се изважда. Така от разбитото пюре от киви зелено на цявт се получава злена украса
Десертът се украсява с парченца ягоди и се поднася.
|
|
го^re |
|
 |
nikita_perez Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 05 Мар 2007 Мнения: 5575 Местожителство: Варна
|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:13 am Заглавие: |
|
|
Чийзкейк с кокос
За тестото
1-1/2 ч.чаши натрошени вафлени кори
1/4 ч.чаша разтопено масло
За пълнежа
3 пакет чета крема – сирене, размекнато
3/4 ч.чаша захар
1/2 ч.л.ванилова есенция
1/2 ч.л.кокосова есенция
3 яйца, леко разбити
За глазурата
1 ч.чаша заквасена сметана
1 ч.л.лимонов сок
1/2 ч.л.ванилия
1/2 ч.чаша запечени кокосови стърготини, (по желание)
Начин на приготвяне:
Използвайте кухненски робот, за да натрошите вафлите. С вилица ги размесете с маслото.
Използвайте кръгла форма за печене, с 24 – 26 см.диаметър.
Печете на 180 градуса за около 10 минути.
Извадете от фурната и охладете.
Разбийте крема сиренето и захарта с миксер. Добавете есенциите и леко разбитите яйца и разбъркайте добре.
Изсипете крема върху вафлените кори. Печете в затоплена фурна на 180 градуса, около 40 – 45 минути.
Оставете сладкиша да се охлади за 1/2 час.
Междувременно смесете продуктите за глазурата и изсипете върху крема.
Печете още 10 минути.
Преди да нарежете, охладете добре в хладилника, за не по – малко от 4 часа.
|
|
го^re |
|
 |
nikita_perez Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 05 Мар 2007 Мнения: 5575 Местожителство: Варна
|
|
го^re |
|
 |
nikita_perez Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 05 Мар 2007 Мнения: 5575 Местожителство: Варна
|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 8:20 am Заглавие: |
|
|
А съм правила този в чашите и от рецептите на "Бон Апети" - играчка е , но става готин кейк.
|
|
го^re |
|
 |
zuzka Пристрастен

Регистриран на: 17 Апр 2007 Мнения: 461 Местожителство: V. Turnovo
|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 5:50 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: |
Ягодов чийзкейк
250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)
Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.
Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.
Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.
Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.
Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.
Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.
|
Аз съм правила този.Много е сполучлив.Ако не се лъжа и той е на Иван Звездев.
|
|
го^re |
|
 |
kate Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 06 Юли 2007 Мнения: 1199 Местожителство: Варна
|
|
го^re |
|
 |
vesi_127 Жител на Mamaibebe
Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1136 Местожителство: Бургас
|
|
го^re |
|
 |
eninka Редовен

Регистриран на: 18 Ное 2007 Мнения: 91 Местожителство: Пловдив
|
|
го^re |
|
 |
karolin Сериозен

Регистриран на: 01 Ное 2007 Мнения: 141 Местожителство: love4
|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 10:24 pm Заглавие: |
|
|
nikita_perez написа: |
Ягодов чийзкейк
250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)
Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.
Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.
Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.
Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.
Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.
Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.
. |
аз днес пробвах тази рецепта. в общи линии стана добре. кремчето стана сполучливо, глазурата я докарах, само където бисквитките доста се разтрошиха. явно маслото е малко. другия път ще сложа повече, иначе всички го харесаха.
|
|
го^re |
|
 |
eyoree Жител на Mamaibebe

Регистриран на: 04 Яну 2007 Мнения: 1641 Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 12:43 pm Заглавие: |
|
|
Чийзкейк с боровинки
Списък на необходимите продукти:
300 г бисквити
80 г краве масло
за пълнежа:
1/2 кг извара
1/2 ч. ч. кисело мляко
100 г захар
1 пакетче ванилия
4 белтъка
250 г замразени боровинки (или от компот, може касис)
за топинга:
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се смилат в кухненски робот или се счукват в хаванче. Маслото се поставя в кръгла тава (22 см) и се разтопява. Сипват се бисквитите, смесват се с маслото и полученият блат се притиска добре към дъното и стените на формата. Оставя се да стегне в хладилник.
2. Изварата, киселото мляко, ванилията и захарта се разбиват в кухненския робот за 5-6 минути до получаването на плътен крем. Белтъците се разбиват с миксер и се прибавят постепенно към изварата, като се разбърква с дървена лъжица.
3. Сместа се изсипва върху бисквитите и тавата се поставя във фурната. Пече се 20-30 минути при температура 150 градуса. Готовият пай се оставя да изстине, след което се покрива с боровинките.
4. Сметаната и прясното мляко се разбиват. Топингът се излива върху украсения с боровинки чийзпай и се подравнява красиво. По желание със суха супена лъжица могат да се оформят "кратерчета", така че да се загатва плънката от боровинки.
|
|
го^re |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|