Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?p=112241&



Пълнено зайче

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sesilia
Пристрастен


Регистриран на: 16 Фев 2007
Мнения: 423
Местожителство: габрово

МнениеПуснато на: Вто Апр 24, 2007 9:52 am    Заглавие: Пълнено зайче Отговорете с цитат

Моляви помогнете ми. Вчера съкровището ми донесе едно зайче и ме помоли да го сготвя пълнено ч е му се е дояло. Ас досега да си призная зайчета всякак съм ги готвила но пълнени несъм. Затова ако някоя мама знае по -лесна рецептичка моля да я сподели Благодаря предварително.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
skarabei
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 08 Мар 2007
Мнения: 827
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 24, 2007 1:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с ориз и гъбки, пресен лук и там каквито подправки му харесват!





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
petito
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Ное 2006
Мнения: 866
Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Вто Апр 24, 2007 2:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сваряваш дробчето. Нарязваш го на къбчета и го прибавяш към пресен лук, който се задушава + ориз + червен пипер + черен пипер + гьозум + сол + вода. Когато се поеме от ориза, пълниш зайчето. Ако искаш можеш да го шпиковаш с чесън. Зашиваш го. Намазваш го със смес от сол, червен пипер, черен пипер и мазнина.(Ако си падате по подправките можеш да сложиш и къри). Поставяш го в тава. Наливаш водичка и вино(то е по желание) Слагаш фолио и печеш.

Ако ти се играе можеш в тавата , в която се пече да сложиш нарязан на полумесеци лук, чесън, нарязани на полумесеци или кръгчета моркови, чушки, дафинов лист и доматен сок. Така имаш 2 цгарнитури към месото.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sesilia
Пристрастен


Регистриран на: 16 Фев 2007
Мнения: 423
Местожителство: габрово

МнениеПуснато на: Сря Апр 25, 2007 8:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега набързо благодаря за идейките и да се похваля стана страшно . Напълних го със плънка от гъбки орисче луче и малко пушени гърдички всичко накълцано и задушено за орисчето да не хрупа . Сега се сещам че тази плънка може да става и за пиле.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didi_24
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Фев 2007
Мнения: 1557
Местожителство: stara zagora

МнениеПуснато на: Сря Апр 25, 2007 11:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

всички тези плънки са страхотни ,а пробвали ли сте като напълните заека или пилето и след това да го завиета с тесто и така до го печете.става страшно вкусно и после и тестото се яде Very Happy





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
skarabei
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 08 Мар 2007
Мнения: 827
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 25, 2007 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама вода и брашно ли? Какво тесто?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
didi_24
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Фев 2007
Мнения: 1557
Местожителство: stara zagora

МнениеПуснато на: Сря Апр 25, 2007 5:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да вода и брашно да стане тесто което не лепне и завиваш тавата с него като с фолио





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
skarabei
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 08 Мар 2007
Мнения: 827
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 26, 2007 10:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А за агънце става ли?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
didi_24
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 23 Фев 2007
Мнения: 1557
Местожителство: stara zagora

МнениеПуснато на: Чет Апр 26, 2007 10:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

незнам не съм пробвала, само пиле и заек съм правила и ги пълня с ориз,пилешки дробчета и много подправки.става много крехко
Да ви е сладко Smile





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tedi_ivanova
Модератор


Регистриран на: 06 Ное 2006
Мнения: 3352
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 26, 2007 5:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

skarabei написа:
А за агънце става ли?


Я си представи колко тесто трябва да омесиш за да завиеш едно агънце Shocked





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
skarabei
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 08 Мар 2007
Мнения: 827
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 27, 2007 10:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Може само бута или плешка... new new Иначе ще викам хлебозавода на помощ.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meme
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 15 Окт 2006
Мнения: 728
Местожителство: варна

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 6:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Една рецепта и от мен-аз съм я писала но е трудно да се открие -в темата какво ще готвите
Пълнен заек-ала Таня
Та така за бънито:-Бъни ала измишльотините на Таня
! важно е да имаш един заек на разположение -майтап
Значи:
Зайчето го обтрих от вътре със сол ,поръсих го с черен пипер,мащерка,розмарин и малко чубрица-това от вън и от вътре и го оставих да си стои докато приготвя плънката.
За плънката:
Запържих си 3-4 глави големи лук с масло/или маргарин/,докато омекне и го изсипах в купа в която ще объркам всичко.
После си запържих една тарелка пресни гъбки/ядливи / и те отидоха при лука ,следва ориза и него си го запържих докато стана прозрачен и също така се запържват дробчетата на бъни .Всичко това го смесих прибавих и една кутиика царевица и подправки.напълних заека ,заших го ,полях го с бяло вино ,малко лимонов сок,водичка,доста масълце,аааааааа и соев сос.Закрих го с фолио и го сложих да се пече . Накрая махнах фолиото да се запече леко отгоре .Ами май това беше,ако се сетя още нещо ще добавя,че аз малко на измислици я карам.
подправките
розмарин
мащерка---навсякъде слагам
чер .пипер
малко бахар
дафинов лист---и в плънката и отстрани до бънито
чесън на прах
натриев глутамат-малко
соев сос





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com