Мама и Бебе Форуми
Уважаеми потребители,
Архив !!!
Страницата, която търсите се намира на следния адрес:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?p=109900



Предястия - студени и топли

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 2:39 pm    Заглавие: Предястия - студени и топли Отговорете с цитат

Тъй като всеки има рецепта, и всеки пита за някоя такава, пускам темата всеки да сподели, кой какви ги прави и как.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 3:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

пълнените гъби - elid

вземаш гъби колкото искаш,например 10-12. Като ги избираш да са големички. Изрязват се пънчетата, които се нарязват на дребно. Запържват се в малко масло,добавяш (пожелание)соев сос. Може да запържиш и малко шунка или друг колбас. В гъбата слагаш малко масло, после пълниш от пънчетата и най-отгоре слагаш топено сирене.Нареждат се в тава, в която е сложено масло,малко вода и бяло вино.Пече се докато видиш че гъбките са готови, малко преди да ги извадиш настъргваш кашкавал и готово. Аз като извадя гъбите от тавата, слагам още малко вода и слагам картофки,стават страхотни.
Дано обясних добре.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пълнени гъби с кайма - Едика
1 кг. едри, пресни гъби - почиствам ги и им махам пънчетата, като ги нарязвам наситно.
Омесвам кайма с подправки, яйце, магданоз, прибавям ситно нарязаните пънчета и топено сирене/може и ситно нарязан кашкавал/. С получената смес пълня гъбите и ги поставям в намаслена тавичка. Ако остане от сместа, слагам я най-отгоре. Пече се повече отдолу, за да се изпекат гъбите. Към края поръсвам с кашкавал.
Семейството ни е фен на това ястие.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 4:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пълнен лук с ароматна плънка Веси 127

8 еднакво големи глави лук се пекат с люспите в предварително загрята фурна (200 градуса) около 40-50 мин. или в микровълновата около 10 минути. Лукът трябва да омекне. След изпичането, се обелват люспите, реже се върха маха се средата и се пълни с ароматната плънка.
Ароматна плънка (наистина е такава): Леко запържваме 250г. кайма + магданоз, ситно нарязан пресен лук и 3 скилидки чесън. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме сос бешамел (приготвен от 40 г.брашно, запържено в 1/4 пак.краве масло и разредено с прясно мляко).
Напълненият лук се подрежда в тава, намазана с олио. Върху всяка глава лук се слага парче кашкавал и се пече за 15-20 минути. Сервира се със сос бешамел.
P.S. За тази рецепта много важен е лукът. Аз бях взела различни сортове и някои станаха много мекички и крехки, а други останаха доста твърди. Не избирайте прекалено големи глави, че те са много "дървени".






го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
av4e
Жител на Mamaibebe


Регистриран на: 26 Яну 2007
Мнения: 5553
Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 10, 2007 4:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Надупени картофи

картофите ги режиш на филийки, посоляваш ги, в тава ги нареждаш слага маргарин и малко вода, на половината на картофите и ги слагаш да се пекът, стават като пържени, ама не точно пържени
_________________





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mama Magi
Сериозен


Регистриран на: 10 Ное 2006
Мнения: 164

МнениеПуснато на: Пон Юни 11, 2007 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дупени картофи

Вземат се еднакви по дебелина картофи, измиват се добре и се разрязват на две с кората. В чиния се смесват олио, червет пипер и подправки по избор и всеки картоф се топва/откъм разрязаната част/ и се нарежда в тавичка с коричката нагоре и се пече.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meme
Фен на Mamaibebe


Регистриран на: 15 Окт 2006
Мнения: 728
Местожителство: варна

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 9:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Надупените картофки стават идеални и ние си правим new





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MariaManeva
Пристрастен


Регистриран на: 23 Фев 2007
Мнения: 491
Местожителство: Chicago

МнениеПуснато на: Съб Юни 16, 2007 7:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mama Magi написа:
Дупени картофи

Вземат се еднакви по дебелина картофи, измиват се добре и се разрязват на две с кората. В чиния се смесват олио, червет пипер и подправки по избор и всеки картоф се топва/откъм разрязаната част/ и се нарежда в тавичка с коричката нагоре и се пече.


Охоо, и аз ще ги пробвам тия картофки! Ама колко вода се слага в тавичката, мамо Маги?





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ekita
Отличник


Регистриран на: 16 Юни 2007
Мнения: 204
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Юни 20, 2007 5:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За студени предястия най-добре са ордьоврите от различни колбаси и сирена,нарязани и подредени в различни форми.За топли-Картофено пюре на топки,всяка топка окрасена като слънце с морковчета,нарязани на гредички,маслинки,магданоз и така.





го^re
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Мама и Бебе Форуми -> Готварско форумче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
www.mamaibebe.com