Вие сте тук:  Бременност  »  Опитвам се да забременея  »  Променете начина си на живот ако искате да заченете

Променете начина си на живот ако искате да заченетеПредлагаме ви осем стъпки, към които трябва да се придържате преди да започнете да се опитвате да заченете.

  1. Консултирайте се с вашия лекар. По този начин ще избегнете каквито и да е здравни проблеми, които могат да въздействат върху вашата бременност и които могат да бъдат отстранени преди да сте забременели.
  2. Ако взимате някакви лекарства убедете се, че те са напълно безопасни за бъдещото протичане на вашата бременност. Вашият лекар може да промени дозата или да промени курса на лечение с други лекарства, който са по-безопасни за развиващото се бебе.
  3. Опитайте се да не се пренатоварвате на работното място, важно е да бъдете спокойни. Ако вашият работодател изисква много от вас и това ви тежи или сте изложени на опасни химикали и препарати, помолете работодателя си да промени начина ви на работа още преди да започнете да се опитвате да заченете.
  4. Уверете се, че са ви направени всички имунизации. Важно е да бъдете имунизирана срещу всички видове шарка, преди да започнете да се опитвате да заченете. Шарката може да бъде опасна за развиващото се бебе, ако се разболеете по време на бременността.
  5.  Постарайте се теглото ви да е в норма. Проучванията показват, че онези жени, които са с поднормено или наднормено тегло са с увеличен риск от безплодие или биха могли да имат усложнения, по време на бременността.
  6. Започнете да взимате фолиева киселина. Вашето бебе ще има нужда от цял коктейл от хранителни съставки за да расте и се развива.
  7. Сложете край на каквито и да било лоши навици. Най-добре е да избягвате алкохола и цигарите от момента, в който започнете да се опитвате да заченете.
  8. Постепенно намалете употребата на кофеин. Проучвания показват, че прекомерната консумация на кофеин може да се отрази на плодовитостта на жените и може да увеличи риска от аборт. Ако не можете да се откажете от кафето изцяло, поне можете да ограничите консумацията му от една до две чаши на ден.

Превод от английск: Nadin
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »