Вие сте тук:  Бременност  »  Опитвам се да забременея  »  Тестовете за бременност - как да открием най-подходящият

Тестовете за бременност - как да открием най-подходящиятТестовете за бременност са най–бързият и подходящ начин за откриване на бременност. Удобствата им са, че регистрират бременността в много ранен период, спестяват време за чакане пред гинекологичния кабинет, жената се чувства удобно, защото по време на тестването се намира в своя дом. Тестовете регистрират бременност дори когато лекарите няма как да я открият по промените в женския организъм. Същността на всички тестове е, че следят за наличие на специфичния хормон човешки хорионгонадотропин в урината. Този хормон се произвежда от организма четири дни след оплождане, нивата му започват да се покачват  бързо и се удвояват средно на всеки един, два дни.  Съвременните тестове за бременност са направени с помощта на високо развити технологии и затова степента на надеждност надхвърля 99%.Видове тестове за бременност:


Тестът лентичка – обикновено се придружава с легенче. Лентичката се изважда от опаковката й се потопява до обозначената върху нея линия, така че стрелките да сочат надолу. След една минута с изважда, слага се в хоризонтално положение на чиста и права повърхност и се отчита резултатът.

Тест касета – той се използва, като с помощта на пипета се капват три, четири капки урина в обозначеното отворче. Резултата се отчита между 1-10тата минута на „екранчето” на теста. Появяват се цветни ивици. Ако жената е бременна тези ивици са две, ако не е - ивицата е една. Касетите са лесни за прилагане и разчитане, с тях резултата е бърз и качествен, а опасността от допускане на грешка е минимална.

Тест писалка – той е най-лесният за използване, защото се уринира директно върху писалката.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »