Вие сте тук:  Красота  »  Красива бременна  »  СПА през бременността

СПА през бременността



Какво трябва и не трябва да правите, ако желаете да ползвате Спа процедури докато сте бременна?
По време на първия триместър, още при първото си посещение на Спа процедури след като сте открили, че сте бременна, уведомете персонала на Спа центъра. Така те ще бъдат подготвени и ще Ви предложат само процедури, които са подходящи за бременни жени. Следва да имате предвид, че има Спа процедури, които могат да бъдат потенциално опасни за Вас и бебето. Това са например процедури свързани с висока температура – сауна, вани с гореща минерална вода и други. Потенциално опасни са и процедурите с използването на различни билки. По време на първия триместър се сблъсквате с проблема сутрешно гадене, така че ако посещавате Спа процедури е необходимо помещението да има добра вентилация, както и да не се ползват прекалено силни аромати, които могат да предизвикат гадене.
По време на втория триместър е добре да се подложите на Спа процедури за третиране на лицето – почистване на запушени пори, които могат да причинят акне. През третия триместър е добре да си направите процедури за краката и ходилата, които вероятно са подути. Допълнително по време на бременността поради настъпили хормонални промени, кожата Ви се дехидратира, така че ако Спа центърът предлага процедури относно третиране на кожата – овлажняване и премахване на мъртви клетки, можете да се подложите и на тях.
По време на бременността може да ползвате и масаж на тялото, но с някои условия – след петия месец от бременността избягвайте лежането по гръб, тъй като корема Ви притиска кръвоносните съдове на гърба и това може да причини замаяност и дори припадане. Позицията за масаж през този период е лежане на една страна. Много важно е по време на цялата бременност масажът да бъде с ниска интензивност – т.е. слаби удари и натиск.

Материалът е предоставен от: Mili
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »