Вие сте тук:  Красота  »  Красива бременна  »  Стрии на бременността

Стрии на бременносттаБременността е една част, но не и единствената причина за образуването на стрии. Те се появяват и след бързо отслабване при хора с наднормено тегло. Налице е разкъсване на еластичните влакна при незасегнатата горна част на кожата в резултат на разтягането. Тук известна роля играят и хормоналните фактори. През време на бременността се образуват стрии по кожата на корема, гърдите, вътрешната част на бедрата и седалищните части. Без  каквито и да било неприятни усещания, бременната жена внезапно забелязва дълги синьо червени ивици. С времето тези ивици добиват светло-жълтеникав цвят и по-слабо се забелязват. Но в някои случаи те представляват много неприятен козметичен дефект. Стриите зависят пряко от еластичността на кожата, от наддадените килограми, а така също и от възрастта на бъдещата майка. След 30 години опасността от появата им намалява, освен ако очаквате близнаци. Добрата новина е че не всички жени се нацепват а само 50% от бременните. Проучванията показват, че стриите до някъде са генетично обусловени. За да избегнете стриите още от началото трябва:

•    Да наддавате постепенно на килограми. Пазете се особено след третия месец, когато апетитът ви внезапно ще се възвърне, след като е бил изчезнал в началото на бременността.
•    Подобрявайте еластичността на кожата си, като я мажете със специални продукти против стрии. Пощипването с пръсти върху проблемните зони усилва ефекта им.
•    След раждането бихте могли да се възползвате от услугите на козметичните центрове – стриите биха могли да се заличат чрез лазер или химичен пилинг.

Материалът е предоставен от: Mili
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »