Вие сте тук:  Красота  »  Красива бременна  »  Хормоните променят кожата през бременността

Хормоните променят кожата през бременносттаПо време на бременността може да усетите, че хващате по-бързо тен, кожата ви става необичайно суха и сърби, или пък придобивате онова свежо сияние, което обикновено се приписва на бъдещите майки. Тези промени се дължат на произвежданите в тялото ви хормони. Някои от най-често срещаните проблеми и благотворни промени, с които може да се сблъскате:
  • Много жени получават акне или акнето им се влошава, след като забременеят. Опитайте се да поддържате лицето си възможно най-чисто с помощта на меки почистващи средства. Ако се гримирате, погрижете се да използвате фон дьо тен на водна основа. При посещение на дерматолог не забравяйте да му кажете, че сте бременна. Някои продавани с рецепта препарати не са безопасни за плода. Често обаче се случва жени, които през пубертета имат акне, кожата им да се изчисти по бреме на бременността.
  • Вероятно ще станете по-чувствителни към слънцето. Нищо чудно, да откриете, че изгаряте по лесно, така че се мажете дебело с качествен фотопротектор, купете си шапка с периферия или козирка и се старайте да не излагате лицето си на слънце. Мазилата за изкуствен тен не са подходящи за бременни така че изчакайте докато родите.
  • Може да се образува тънка тъмна линия от пъпа до венериния хълм. Тя е известна като черна линия и е временна, причинена от хормоните на бременността. Ще изчезне месец два след раждането, като горните слоеве кожа се олющят.
  • Може да се появят кожни висулки. Хормоните на бременността може да допринесат и за образуването на малки кожни образувания по гърдите, подмишечните ямки и шията. За съжаление те няма да изчезнат като с магическа пръчка след раждането. За отстраняването им се консултирайте с лекар дерматолог след като родите.
Материалът е предоставен от: Mili
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »