Вие сте тук:  Диети  »  Стройни и здрави  »  Спорт и спа за постигане на една цел

Спорт и спа за постигане на една цел


Съвременните канони на красотата ни диктуват, че трябва да имаме не само добре поддържано тяло, но и добър външен вид. Важни условия за постигането на тази цел са спорта и спа процедурите.
Къде да тренираме е най-честият въпрос който си задаваме преди да сме се решили да започнем да се занимаваме с определен вид спорт.
Най-важният критерии при оценката на спортен и фитнес клуб е професионализма на треньорите, които работят в него. Задължително условие е те да имат добра спортна подготвка.  Наред с това истинските фитнес професионалисти трябва да са в състояние да ви предложат индивидуална за тренировки, а след известно време – в зависимост от достигнатите резултати  - ако е необходимо и да я коригират. Треньорът е длъжен да следи за това доколко правилно изпълнявате упражненията. Ето защо спортният център който избирате  е нужно да предлага възможности за занимания с пилатес, тае бо, степ аеробика, фитнес зала и други.

Задължително допълнение са СПА процедурите.
В днешно време Спа се развива и означава цялостния комплекс от процедури с използване на вода  - независимо от нейния тип – термална, морска или обикновена. Хармоничното взаимодействие между спорт и спа процедурите съчетани с режим на правилно хранене води наистина да впечатляващи резултати. И след не особено дълъг период от време вие ще се избавите от хроничната умора, стреса, напрежението, нарушенията на съня и излишното тегло. Ако нямате възможност да се наслаждавате на подобни процедури в специализиран център, нищо не ви пречи да се отдадете на тях в дома си. Като за начало преобразете банята си. Можете да поставите купа с вода в която да плуват ароматни цветя. Разположете в ъглите на банята по няколко свещи, снабдени с керамичен изпарител за етерично масло. От същото масло капнете и няколко капки във ваната. След това се отпуснете в нея релаксирайте. Най- подходящи за спа вкъщи са етеричните масла от иланг-иланг – то подобрява настроението, облекчава тревожността, намалява стреса, нормализира пулса и понижава кръвното налягане. Лавандулата – успокоява и нормализира организма, облекчава депресията, подходящо е при нарушения на съня. Сандалова дърво – действа като антидепресант , овлажнява кожата, успокоява нервната система.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »