Вие сте тук:  Красота  »  Красива майка  »  Защита на кожата при зимните спортове

Защита на кожата при зимните спортове
  • Кремовете срещу студ
Студ , сняг и слънце – при карането на ски нашата кожа много често е подложена на температури до минус 30 градуса. Възможните последици: спукани кръвоносни жилици и премръзвания. Срещу това може да ви предпази специален крем за защита от студ . Той не съдържа вода и емулгатории при студ не може да замръзне върху кожата. Неговите мазнини и масла лягат върху кожата като изолационен пласт срещу отрицателните температури. На пазара се предлагат различни марки козметични кремове предпазващи кожата ви.
  • Защитата от слънцето при зимните спортове
През зимата кожата е бледа, отвикнала от слънцето и реагира особено чувствително на ултравиолетовото излъчване. Ето защо си изберете защита срещу слънце, която да е двойно по –силна от тази през лятото. Добре е да използвате мазни кремове срещу слънце с продължително действие, вместо слънцезащитно мляко, което бързо попива. Помислете и за устните си, като използвате балсам за устни или червило с ултравиолетов филтър. С тях можете да се чувствате спокойно.
  • Грим за ски
Хубави са дните посветени на зимните спортове, с ранното ставане и карането на ски. Един грим, който съдейства за това и същевременно се нанася бързо и удобно, може да се реализира съвсем елементарно, с един молив с избран от вас цвят. Прави се така: най-напред нарисувайте върху клепача меки черти и ги размажете с гъбичка. Подчертайте долния ръб на миглите. След което можете да подчертаете контура на устните с молив за устни в харесван от вас цвят. Сложете мазен крем против студ  на пръстите си и размажете към средата на устните.
  • Да помислим за защитата на очите при зимните спортове
Абсолютна защита предлагат очилата, които не пропускат ултравиолетови лъчи над 400 нанометра. Съвета ни е да купувате очилата си от реномирани оптики. Освен това за очилата за ски и против слънце е важна и тяхната устойчивост срещу счупване: поликарбонатните стъкла дават такава сигурност, а затова допринасят и стабилните рамки.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »