Вие сте тук:  Бременност  »  Кръвотечение по време на бременността

Кръвотечение по време на бременносттаКакво трябва да направите, ако се появи кръвотечение по време на бременността?

Важна е точната диагноза. Дори при поява на кръвотечение което не е обилно това винаги е повод за съмнение, че нещо не е наред. Започнете ли да кървите незабавно потърсете своя гинеколог. Важно е също да не се паникьосвате. След като се консултирате със своя специалист той ще установи дали кръвта идва от влагалището или от шийката на матката eхографията ще изясни причината за кръвотечението От 3-тата седмица на развитието на зародиша се улавя на ехография. Ако бъде установено наличие на сърдечни пулсации, това означава, че бременността продължава.
•    Кървенето може да е причинено от леко възпаление което с подходящо лечение ще бъде увладяно. Обикновено кървене може да настъпи през първите 3 месеца: на дата, на която преди забременяване е настъпвал мензиса ви.
•    Причина за кървенето може да бъде също изхвърляне на второто яйце. До развиващото се яйце може да има още едно но по-малко чиито сърдечни пулсации не могат да бъдат засечени. Става дума за неразвил се близнак, който е в процес на изхвърляне от организма на майката. След неговото изхвърляне другото яйце ще продължи нормалното си развитие.
•    Кървенето може да бъде предизвикано и в зависимост от местоположението на плацентата. Ако тя е разположена по-ниско недалеч от вътрешното отверстие на шийката на матката може да се стигне до маточни контракции, които да дърпат шийката и от това да се предизвиква слабо кървене на плацентата. Тази малка част се елиминира от само себе си и като се вземат предпазни мерки продължава нормално. Тук ще е необходимо повече да лежите.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »