Вие сте тук:  Красота  »  Красива майка  »  Козметичен календар

Козметичен календарВеднъж дневно
  • Вземайте всеки ден душ – по добре хладък. Правете си фрикция на цялото тяло. Вечер след като добре почистите лицето от грима, нанесете нощен подхранващ крем. Грижливо срешете косата си за да я освободите от праха.
  • Веднъж дневно, независимо от сезона, отделете поне по 5-10 минути за гимнастика. На тези, които я ненавиждат, искаме да кажем, че всичко е въпрос на навик. Веднъж създаде ли се, вашият организъм просто ще си иска отредените за раздвижване минути.
  • От всекидневни грижи се нуждаят и краката. Те носят цялото тегло на тялото и през целия ни живот извървяват около 105 хиляди километра. Не ги пренебрегвайте!
  • Когато вечер се приберете капнала от умора, легнете по гръб и опрете краката си високо на стената. Ефикасна е и банята с морска сол първо с топла после със студена вода – т.н. контрастна.
  • На пръв поглед изглежда невероятно сложно, а всяка процедура отнема минути от деня. Ефектът от всички вкупом е поразителен. Заслужава си да опитате!

Веднъж седмично
Включете в менюто си плодов или зеленчуков ден. Това е полезно както за фигурата така и за кожата. Направете си една топла билкова вана и след това – маска на лицето. Във влажната среда кожата се отпуска, порите се отварят и маските действат изключително ефективно. Ваната е особено полезна за жени с по-мазна кожа.
Жените, които редовно слагат по-стабилен грим, би трябвало поне веднъж в седмицата да си починат от него – може би през уикенда? Кожата трябва да си почине, тогава е достатъчен само някакъв хранителен или полумазен крем.

Веднъж на две седмици
Ето, че дойдохме и до маникюра. Ако умеете да си го правите достатъчно добре сама – значи нямате този проблем. Втриването на мазен крем в основата  на ноктите не трябва да се пропуска като важна процедура  - то ще подейства добре и на ръцете ви. Можете да ги намажете с мазен крем и да го оставите да действа благотворно през нощта.

Веднъж в месеца
Задължително си създайте навици да посещавате козметичен салон. Специалистите ще ви посъветват как и с какви средства да поддържате кожата си в добро състояние. За съжаление с годините кожата се променя и затова трябва да се подменят и козметичните продукти, които ползвате. Веднъж в месеца е добре да си правите маслена баня на косата. Това е особено полезно за жени, които боядисват или къдрят косата си.

От време на време
Най-добре е през пролетта или есента да смените поне малко прическата си в тон с новите тенденции.Така ще освежите външния си вид и самата вие ще се почувствате някак си нова. Посъветвайте се с фризьора си. Много е важно да не сменяте често коафьора. Поверявайте главата си само на специалист, защото разочарованието може да бъде твърде неприятно. А на някои косите не растат твърде бързо…

Веднъж в годината
Идете на зъболекар, дори да нямате никакви болки, за да прегледа зъбите ви. И помнете, че не става дума само за здраве, но и за хубост. Препоръчваме ви още веднъж в годината да посетите очен лекар. С годините зрението отслабва и често не можем да си обясним натрапчивото главоболие.


© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »