Вие сте тук:  Красота  »  Красива бременна  »  Боядисване на косата при бременност

Боядисване на косата при бременностМного от жените обичат да боядисват, изрусяват, потъмняват косата си. Това разбира се важи и за бременните жени. Въпросът е в това дали тези процедури са безопасни за Вашето бебе. Въпреки че изследванията за влиянието на боята за коса върху плода са малко, експертите по-скоро защитават тезата че боите са безопасни за бебето, и бременните жени нямат основания за притеснение.
Въпреки това, не се се учудвайте ако Вашия лекар Ви посъветва по време на бременността да ограничите боядисването на косата си. Боята се абсорбира през кожата на скалпа и оттам попада в тялото. Повечето лекари съветват през първия триместър да не се боядисва косата, като може да се поднови боядисването през втория и третия триместър.
При боядисване на косата се стремете да подбирате бои с по-малък брой химикали. Помещението трябва да бъде добре проветрено, за да вдишвате по-малко изпарения. Ако сама боядисвате косата си, ползвайте ръкавици. Ако боядисвате косата си във фризьорски салон, избирайте или ранен час -  началото на работното време, или възможно най- ненатоварения ден от седмицата. Причината е, че тогава концентрацията на изпарения от бои е най-малка.
Ако искате да промените цвета на косата си, не е задължително да я боядисвате цялата. Можете да си направите частично оцветяване на косата – например на кичури. Технологията е различна и не се боядисват корените, така че през кожата на скалпа не може да премине боя.
Ако преди бременността сте боядисвали по-често косата си, е възможно по време на бременността да разредите процедурите. Използвайте бои тип полупрозрачни, които съдържат по-малко (или не съдържат) амоняк и перхидрол. При този тип бои разликата с цвета на корените не е толкова отчетлива. Също така можете да използвате специални шампоани, които поддържат цвета на боядисаната коса.

Материалът е предоставен от: Mili
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »