Вие сте тук:  Красота  »  Красива бременна  »  Грижи за кожата на ръцете

Грижи за кожата на ръцетеРъцете са непрекъснато подложени на действието на студа, вятъра, слънцето, горещата и студената вода и други. Затова и тяхната кожа става суха и груба и по-бързо се състарява. За да имате добре подържани ръце трябва да се съобразите с някои основни правила:


•    След всяко измиване на ръцете е добре те да бъдат намазани с крем или лосион за ръце. Това е особено наложително през студеното време на годината, тъй като кожата на ръцете се изсушава повече през този период.
•    От много голямо значение е и редовното масажиране вечер на ръцете със специален крем, за да може крема да окаже своето въздействие през нощта.
•    Действието на масажа се допълва и от гимнастически упражнения. Те имат съществено значение, за да бъдат ръцете ви нежни, гъвкави и красиви.
Не забравяйте вечер преди лягане да нанесете върху кожата на ръцете си подходящ крем, а сутрин да направите няколко минути гимнастика и масаж.

Гимнастика на ръцете
1.    Вдигнете ръцете си нагоре. При това положение свийте и изправете пръстите 10-12 пъти последователно.
2.    Отпуснете ръцете в китките и ги въртете.
3.    „Свирете” символично на пиано върху масата, като движенията на ръцете и пръстите ви са свободни, енергични и пъргави. Това движение прави пръстите гъвкави и подвижни.
4.    Разтворете пръстите на ръцете си, колкото може по широко и притискайте силно един в друг върховете /възглавничките/ на пръстите. От това трябва да почувствате силно опъване.

Масаж на пръстите
Той се провежда по следния начин: масажирайте леко всеки пръст по отделно с лек мачкащ натиск; разтрийте ръката от върховете на пръстите към дланта.

Материалът е предоставен от: Mili
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »