Вие сте тук:  Бременност  »  Бременност  »  Хомеопатията през бременността

Хомеопатията през бременносттаБременността е много особено състояние и период на нормалното човешко съществуване. През този период промените засягат цялата физиология; настъпва промяна в хормоналния баланс; психо-емоционалното състояние вече е съвсем различно; енергийните източници пренасочват цялата си дейност към растящия плод и осигуряване на необходимите за благоденствието му енергия и материали. Органите и тъканите също се приспособяват към новото си състояние; скелетният апарат се натоварва повече; бъбреците преработват отпадните продукти на майката, но и на плода и т.н. За много кратък срок организмът на майката се установява в ново равновесно състояние, което е много лесно ранимо. Всеки външен фактор  може да дисбалансира  и унищожи това деликатно състояние. Всеки знае и е чувал, че при бременност не трябва да се приемат никакви лекарства; трябва да се осигури пълен емоционален комфорт на бременната; храната трябва да е много по-балансирана  и освободена от дразнещи и излишно натоварващи съставки; бременната трябва да се пази от заболявания, защото и най-малката настинка може да усложни това деликатно състояние. Ето тук важно място заема Хомеопатията. Самата философия  на Хомеопатичния метод е основана и произлиза от равновесието на организма: вътре в него и между него и околната среда. Хомеопатията присъства в повече от 80 страни. Броят на пациентите се удвоява с всяка изминала година. Днес хомеопатичните медикаменти се разпространяват чрез аптечната мрежа, а тяхното производство се извършва в лаборатории, които съчетават спазването на технологичните новости. Хомеопатичните медикаменти са приготвени по специален метод, на базата на вещество от растителен, животински или минерален произход.
Въпреки целия стремеж и грижи към бременната, понякога тя се разболява. Тогава и най-безобидното алопатично лекарство би довело понякога до катастрофални последици. За разлика от него, хомеопатичното лекарство възстановява равновесието само там, където има нужда от такова възстановяване. Поради своята деконцентрация хомеопатичните медикаменти не притежават нито химическа токсичност, нито противопоказания, нито взаимодействия с други медикаменти. Те следователно могат да бъдат прилагани при бременни жени. Ако майката е болна, хомеопатичното лекарство би й помогнало, без да оказва някакво въздействие на здравия й плод. Хомеопатията няма алтернатива, т. е. тя е  начин, по който една бременна ще бъде здрава и пълноценна в изпълнението на отредения й от природата дълг.
Преди да вземете някакъв хомеопатичен медикамент е нужно да се посъветвате с вашия лекар, тъй като той най-добре може да установи точната диагноза и да препоръча подходящо лечение.  
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »