Вие сте тук:  Красота  »  Красива майка  »  Подхранване на кожата

Подхранване на кожатаПочистването на лицето е подготовка за втория етап  - нейното подхранване, което я прави от бързо остаряване, прави я еластична и свежа, забавя образуването на бръчки.
Трябва да се знае, че различните видове кожа реагират по различен начин на кремовете. Затова трябва да се внимава с употребата на нови кремове. Използването на подхранващи кремове не трябва да предизвиква никакви отрицателни ефекти. До 30-35 годишна възраст не се препоръчва  използването на изсушаващи и стимулиращи средства. Често млади жени употребяват козметични препарати, подходящи за жени над 40 години, при които вече се забелязва увяхване на кожата. Трябва да се внимава много и с кремовете, които съдържат биогенни стимулатори и хормони: те могат да предизвикат неприятни усложнения. Биокремовете съдържат важните и необходими за кожата витамини А, Д, Е, F, ферменти, екстракти на лекарствени растения, хормони. Тези биологични вещества като правило добре влияят на различните видове обмени в организма, които с възрастта се нарушават. Всички биокремове се използват след 35 годишна възраст.
Приблизително месец след като сте използвали един крем, може да го замените с друг, тъй като кожата бързо свиква към състава му и той вече няма необходимото въздействие. Заедно с това трябва да се запомни, че козметичните средства имат за цел да подобрят състоянието на кожата.

Грижите за кожата дават пълноценни резултати, ако се спазват следните условия:
 • Не трябва да се разчита само на козметичните средства, а да се отчита и общото състояние на организма, за който най-важни са рационалното хранене, правилният начин на живот, сънят. Преумората, недоспиването, рязкото ограничаване на храната с цел отслабване обикновено обезсмислят козметичните грижи за кожата на лицето.
 • По-добре усвоява подхранващите кремове и придобива здрав вид тази кожа, която е старателно почистена и е подготвена за тази процедура.
 • Подхранващите кремове се използват вечер, час и половина или най-малко 30 мин. преди лягане, и сутрин – 30-40 мин. преди излизане на улицата.
 • За да бъде действието на подхранващия крем по-ефективно и той по-добре да попива в кожата, трябва да се нанася върху леко навлажнено лице.
 • Кремът се нанася със строго определени движения в съответствие с посоките на кожните линии и в продължение на 3-5 минути.
 • Независимо от състоянието на кожата, кремът винаги се нанася в количество, необходимо само за лекото и равномерно намазване на лицето. Погрешно е мнението, че колкото по-суха и по-тънка е кожата, толкова по-голямо количество крем трябва да се сложи. Това е особено вредно за жените, които имат подпухнали лица, торбички под очите, подути клепачи, склонност към възпаления на кожата.
 • Кремът не трябва да се нанася върху лицето направо от бурканчето или тубичката. Гъстият и охладен крем предизвиква неприятно чувство на студ, а то от своя страна отслабва действието му.
 • Преди да нанесете крема, разтъркайте го между пръстите на двете ръце. От температурата на човешкото тяло той бързо се размеква и това помага да бъде равномерно разпределен.
 • Използването на сила при нанасянето на крема е абсолютно недопустима.
 • Жените, които на горната си устна или по брадичката имат остри косъмчета, не трябва да мажат тези места с мазен крем – той засилва растежа им.
 • Не забравяйте да слагате крем върху клепачите, по тях почти няма мастни жлези.
 • От време навреме кремовете трябва да се сменят. При това е необходимо да се отчита сезонът, а също и съставът на крема.
 • Ако кожата на лицето не понася отделни вещества, съдържащи се в кремовете (мед, хмел, алое, хормони, витамин А и др.), което по-често се наблюдава приз лятото, трябва веднага да се прекрати употребата им.
 • При повишена чувствителност на кожата към обичайните дразнители (вода, сапун, студ, слънце, вятър и т.н.) и сухота, се препоръчва да се пият поливитамини с преобладаващ витамин А (но след консултация с лекар).
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »