Вие сте тук:  Красота  »  Красива майка  »  Тъмни кръгове около очите

Тъмни кръгове около очитеЗа много жени са смущаващи тъмните кръгове (сенки) около очите. В такъв случай трябва най-напред да се направи консултация с лекар, за да се изключат евентуални болестни смущения на организма. Сенките около очите са предупредителни сигнали за някои, болестни състояния, поради което не бива да се пренебрегват.
Една от причините за тъмните кръгове около очите би могло да бъде изчезването на естествената кожна мазнина. Тънката кожа дава възможност на кръвоносните съдове в нея, имащи синкав оттенък, да прозират и променят нейния цвят. Ето защо, богатото снабдяване на организма с кислород има много голямо значение при наличието на сенки около очите. Плодовете, особено цитрусовите, както и консумирането всеки ден на сок от пресни моркови, магданоз или портокали, допринасят също за избледняване на тъмните петна около очите. Изобщо, консумирането на здраво и богата на витамини храна се отразява много добре на очите, докато при липса на важни хранителни елементи очите са първите от всички други части на тялото, върху които тази липса има болезнено отражение.
Във всички случаи, при сенки около очите извънредно тънката кожа в тези части (особено под очите) трябва да се поддържа много старателно. Тъй като често пъти изменението на съединителната тъкан може да бъде причина за появата им, добри резултати в такива случаи се постигат с препарати, съдържащи колаген, хидратиращи вещества и витамини.
Нервност, безсъние, прекалено тютюнопушене и употреба на алкохол могат също да бъдат причина за появата на тъмни кръгове около очите. След като се установи и отстрани причината, която предизвиква сенките, тогава те постепенно изчезват и кожата на лицето добива свеж вид. Докато получим желаното подобрение, можем чрез декоративна козметика да прикрием неприятните кръгове около очите – за целта може да използвате фон дьотени, коректори, пудри.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »