Вие сте тук:  Диети  »  Стройни и здрави  »  Нещо повече за лекарствата за отслабване?

Нещо повече за лекарствата за отслабване?Много от лекарствата против апетит имат странични действия – главно сърдечни и съдови усложнения. Понякога те предизвикват раздразнителност, безсъние, гадене и възможност към привикване.
Често вземаните диуретични средства от някои жени с над нормално тегло показват, че те нямат никакво въздействие върху топенето на мазнините.
Намаленото тегло е следствие загуба на вода и твърде необходимите минерални вещества, най-вече калий и калций. Ако смятате да взимате някакви лекарства за отслабване е добре да се консултирате с лекар или диетолог.
На пазара се предлагат препарати, с баластни вещества, които имат за цел при набъбването си в стомаха да притъпят чувството за глад  и да намалят консумацията на храна. Отслабването чрез тях е по-бавно, но безвредно.
За да можем да регулираме теглото си и правилното хранене, трябва да знаем, че калориите, които даваме на организма, не бива да надхвърлят необходимото количество, което изразходваме.
Не забравяйте, че за да попречите на натрупването на мазнини трябва да поемате храната по-често, но на по-малки порции през целия ден. И най-важното не бива да се надвишава количеството на внесените калории. Това води до напълняване.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »