Вие сте тук:  Бременност  »  Бременност  »  Разходки през бременността

Разходки през бременносттаСвежият въздух е необходим за бъдещата майка толкова, колкото и баланираното и здравословно хранене. Необходимо е да се стараете да се разхождате минимум 1 час на ден. Самата разходка е добре да бъде сред природата – например парк. Там не само можете  да подишате чист въздух, но и да се събуете боса и походите по тревата, а това е полезно за ходилата.
По време на разходката е добре да се движите през повечето време, а не да наблягате на почивките. Сядайте, когато се почувствате уморена. Колкото повече ходите, толкова по- добре подготвяте организма си за раждането. Освен това чрез разходките си почивате и емоционално.
Старайте се да се разхождате всеки ден, независимо от времето. За да се чувствате добре по време на разходките е необходимо да подберете дреха за съответните климатични условия. Не се навличайте, но не изпадайте и в другата крайност. За предпочитане са естествените материи, които позволяват на кожата да диша.
Не стойте продължително време изложена на пряка слънчева светлина, тъй като можете да получите замайване или главоболие, както и смущения в сърдечно- съдовата система. Затова се излагайте на слънце общо максимум 15 минути на ден, а през останалото време стойте на сянка.
По време на бременността можете дори да провеждате краткотрайни екскурзии с автомобил, влак или самолет. Но никога не правете това сама – винаги с Вас трябва да има близък човек. Това не важи за последните 2-3 месеца от бременността – тогава трябва да сте близо до дома, за да може бързо да се придвижите до болницата в случай на нужда.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »