Вие сте тук:  Красота  »  Красива майка  »  Боядисване на косата без риск

Боядисване на косата без рискИската да боядисвате косата си, но не получавате желаният цвят. Избраният нюанс не ви отива, косата ви е изтощена. Как да избегнем грешките при боядисване?

Боя или оцветител – каква е разликата?
При боядисването цветният пигмент на косата се разрушава от кислородния пероксид и се създава нов. Предимството: боята трае по дълго. Недостатъкът: корените израстват в естественият си цвят. При оцветяването цветният пигмент не прониква в косъма, а го обгръща като тънък пласт. Предимството: След 10 измивания цветът пада напълно.

Могат ли шампоаните оцветители  и боите без амоняк да покрият белите коси?
Не, те са прекалено слаби и не могат да възвърнат цвета на косата. Причината: боята не прониква във вътрешността на косъма. Дори при 20% бели коси шампоаните оцветители нямат никакви шансове за успех. Равномерен цвят може да се постигне само чрез боядисване.

Какво да правим  ако полученият цвят не ни харесва?
Ако се боядисвате при фризьор, едва ли ще се стигне до подобен резултат, но и това става понякога. Ако цветът е прекалено тъмен или червеникав, измийте косата си няколко пъти с шампоан. Ако косата ви е твърде изтощена, няма да се получи желания тон.

Боядисването изтощава ли косата?
То не е без последствия. От амоняка, съдържащ се в химичното вещество, косъмът набабва, след това кислородния пероксид извлича цветния пигмент от външността на косъма, после се вкарват нови цветни частици. За да не се разруши структурата на косъма и краищата да не стават чупливи, към продуктите е добавена комбинация от подходящи вещества. Въпреки това боядисаната коса трябва да се поддържа с балсам и маски. Когато корените ви израстнат, може да боядисвате само тях.

Как да се боядисваме вкъщи без риск?
Ако искате да се сдобиете с по-тъмен цвят, няма да имате проблеми. Все пак предварително се уверете, че косата ви е в добро състояние. При нарушена структура на косъма със сигурност няма да получите еднакъв тон. Затова най-добре е да се боядисате при фризьор.

Трябва ли да се страхуваме от алергия?
Преди пускането на една боя на пазара тя преминава през интензивни тестове и контрол. Продуктите са дерматологично изпробвани. Въпреки това възможността от алергия не е изключена. Ако искате да се уверите, сложете малко боя в сгъвката на лакътя и я измийте след 20 минути. Наблюдавайте реакцията си. Винаги уведомявайте фризьора си,  ако страдате от алергия.

Могат ли жените с тъмни коси да станат блондинки?
Да, но тази операция може да се извърши само от професионалист. При изрусяването се отваря повърхностният слой на косъма, оксидантното вещество навлиза и разрушава естествената пигментация.

Може ли изрусената коса отнова да си възвърне естествения цвят?
Да, чрез боядисване в тон, близък до естествения. Когато корените израснат, не се забелязва разлика. Препоръчително е това да се прави постепенно. Но е важно да се полагат и допълнителни грижи за косата.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »