Вие сте тук:  Красота  »  Красива майка  »  Косата вдъхновява

Косата вдъхновяваКосата винаги е била обект на суеверия и предразсъдаци повече от всички останали части на тялото. Още от древни времена се е твърдяло, че тя е израз на жизнената сила на човек. Днешната наука им дава пълно право, защото всички сме наясно, че състоянието на косата изключително вярно отразява както физическото здраве на организма, така и психическите ни проблеми.

Косата и суеверията
Много племена в Африка не изхвърлят отрязаната коса, а я изгарят, за да предизвикат падането на дъжд и да си осигурят обилна реколта. В Германия се смята, че ако Ви падне гребенът на земята, докато се решите, очаква ви леко разочарование. Пак там за да е късметлия новороденото, не му се реже косата, докато не навърши годинка. В русия студентите пък не се решат в навечерието на изпит, за да не забравят наученото.

Косата и астрологията
Смята се, че косата се подчинява на въздействието на планетите и в частност на Луната. Затова, ако искате тя да расте по-бързо, подстригвайте се само при новолуние, най-добре под знака на Лъва и Девата, а ако искате да имате пищна грива, режете я само при пълнолуние, при това нощем. В Париж вече съществува такава фризьорска услуга. Срещу доста солидна сума капризни клиентки поверяват косата си на ножиците само нощем, при това в разгара на пълнолунието.

Косата и сънищата
Всеки от нас на шега или наистина често анализира сънищата си, за да разбере какво му предвещават. Според авторитетните съновници, ако сънувате, че:
Ви подстригват – очаквайте богатство
Мият ви косата – накаква мъка ще ви сполети
Плешив мъж – късмет и богатство
Решите се сами- щедростта ще ви създаде грижи
Отрязват ви косата прекалено късо – ще направите неразумни разходи
Носите пищни цветя в прическата – имате желание за по-луксозен живот
Косите ви са се слепили така, не можете да ги разрешите – очакват ви семейни неприятности

Косата и магиите
Още в средните векове, а и по рано магьосниците винаги са използвали косми, кичури и къдрици, за да   целите си по отношение на любимия или мразения човек. Според тях за да накараш някого да се влюби в теб, е достотъчно да отрежеш кичур от косата му, да я завиеш в копринена хартия и да я носиш до тялото си 7 дни и 7 нощи, като непрекъснато мислиш за обекта на желанието си.
За да си излекува блъзък човек, трябва да свариш няколко негови косъма със 7 корена и 7 треви и да хвърлиш течността под голямо дърво
За да е верен/вяр на съпругът/ата се хвърля върху брачното легло 3 щипки прах, получен от изгарянето на кичур от косата.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »