Вие сте тук:  Бременност  »  Бременност  »  Негативни за плода фактори

Негативни за плода факториБебето, което е в утробата на майката може да изпитва върху себе си влиянието на негативни фактори, които изпитва върху себе си майката. Това може да бъдат както фактори, които не зависят от човека, така и такива които могат да бъдат предотвратени.
Към първите фактори спада състоянието на екологията в района, където живее майката, шумове, електромагнитни излъчвания и други. Към вторите спадат злоупотребата с лекарства, алкохол, наркотици, пушене, лоши семейни отношения и други.

Бъдещата майка е длъжна много сериозно да планира своите действия, тъй като може да навреди както на себе си, така и на бебето. Необходимо е внимателно да следи здравословното си състояние и да сведе до минимум риска от заболяване. Ако по време на бременността жената се разболее, в никакъв случай не трябва да се подлага на самолечение, а непременно да се конултира с лекар.

През време на бременността жената трябва да избягва рентгенови лъчения. Много лекари ги смятат за безопасни, но бебето не трябва да се подлага дори и на минимален риск.

Отдавна е известно, че пушенето, алкохола и наркотиците могат да доведат до увреждане на плода и дори до летален за него изход. Бъдещата майка трябва да намери сили и да спре вредните привички.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »