Вие сте тук:  Красота  »  Стил  »  Тайните на цветовете в гардероба

Тайните на цветовете в гардеробаИзборът на подходящ цвят тоалет понякога може да коства цяла вечност, ненужни нерви. Вместо това можем да го превърнем във време за усмивка, добро настроение, свежи решения и приключения.
Какъв цвят да си харесаме..........

Бялото е цвят на искрената и пряма жена. Той изразява готовността за нови възможности. Демонстрира добронамерености невинност, защото е най-миролюбивият цват. Бъдете внимателни с този цвят, ако формите са Ви по закръгленки и сладострастни. Оптическа измама е, но бялото наистина ни прави да изглеждаме по– пухкави, отколкото сме в действителност.

Червеното. Този цвят е колкото прекрасен толкова и опасен. Силата и страстта горят в него така интензивно, че биха разгорещили всеки мъж. Най-агресивният цвят е и най-полезният, защото знаем, че първата стъпка за освобождаване от депресията е агресията. Ако решите да действате целеустремено се ориентирайте към червения цвят.

Синьото е за магнетичните мечтатели. Този цвят има способността да поглъща вниманието, както морето и небето пленяват с простора си. Според статистиката синьото е любим цвят на повечето хора. Може би защото отнема напрежението, овладява емоциите и концентрира положителната енергия.

Жълтото. Ако искате да ви забележат безспорно това е цветът! Весело и разкрепостено, жълтото отправя послание”Виж ме!” и веднага грабва погледите. Този цвят има свойството да привлича – илюзията, която създава, когато се взреш в него е за осезаемо приближаване. Все пак внимавайте с жълтото в петък – има риск посланието да ви се схване погрешно.

Виолетовото. Оригиналните и самостоятелни жени имат слабост към този цвят. Техният темперамент е артистичен и неспокоен. Виолетовото е мистично и понякога претенциозно, но то опиянява и по свой начин омагьосва околните. Този цвят обаче крие опасни подводни ями в дълбочината си – наситеността му може да подейства депресиращо понякога.

Бежавото е предпочитан цвят от стъпилите здраво на земята хора. Подобно на кафявото, то се свързва по–скоро с материалната част на живота. Този цвят е идеален за фон, тъй като в негово присъствие акцентите на всички останали нюанси изпъкват отлично. С него обаче не бива да се злоупотребява, защото може да отнеме силата на фантазията.

Оранжевото. Този цвят внушава добронамереност и откритост. Най-жизнерадостният цвят едновременно зарежда със свежо настроение и възбужда острия ум. Въздействието му ще ви помогне с нови идеи. Би било сполучливо да заложите на него в отговорен професионален ден, но внимание! Избягвайте крещящото оранжево!

Кафявото избират доверчивите и мили жени. Това е цветът на домашния уют и и споделените чувства. Топлината, която излъчва, предразполага и отпуска, като създава усещане за стабилност. В същото време кафявото е символ на земното и пасивното.

Розовото. Романтиката никога няма да ни омръзне. Нежно и деликатно, розовото пробужда тъкмо сантименталните ни чувства. Този цвят често предизвиква у другите желание за закрила и грижа. Когато ви се иска да усетите опората на приятелското рамо, можете да изпратите вашето розово послание, като заложите на този цвят в облеклото.

Зеленото. Това е цветът на спокойствието. При зеленото винаги може да се разчита на уравновесеност, лоялност и сигурност. Като част от самата природа, този цвят действа най-релаксиращо.

Сивото издава статичност. Този цвят предизвиква желание за ред, понякога до педантичност, така че го използвайте умерено.

Черното. Класика в жанра. Освен, че е цвета на дипломатичността и професионализма, той е натоварен и с доста висок сексуален заряд. Изследванията сочат, че черното е най-предпочитаното и подходящо както за работа така и за по специални срещи от личен характер. Това е многофункционален цвят, тъкмо заради широкоспектърното му влияние – повишава професионалното самочувствие и осигурява допълнителна увереност във всяка област. Ето защо, дори и когато малко ни натъжава, черното може да бъде и полезно.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »