Вие сте тук:  Красота  »  Красива майка  »  Спиралата за очи – как да я изберем

Спиралата за очи – как да я изберемСпиралата за мигли е най-елегантният начин за подчертаем естествената украса на очите. За да постигнем желаният ефект, трябва да умеем да преценяваме коя е най-подходяща за нас в предвид изобилието, което се предлага от козметичните компании.
Ако сте алергични или носите лещи трябва много да внимавате в избора си на туш за очи. В днешно време до толкова се е развила козметичната индустрия, че пазара предлага спирали с многобройни съставки:  Кератин – той е естествен протеин за миглите; Меланин – той защитава от вредното въздействие на външните фактори; UV филтрите – предпазват от въздействието на слънчевите лъчи; Ланолина – той ги прави по еластични и нечупливи; Рициновото масло – има противовъзпалителен ефект, подхранва корените и стимулира растежа; Пантенола – увеличава обема  и подобрява общото състояние на миглите.
В зависимост от желанията на всяка дама козметичната индустрия предлага спирали, които удължават миглите, оформят ги, придават им обем или пък ги покриват равномерно.

Видове спирали

Удължаващи спирали
Съдържат специални удължаващи компоненти.  Мъничките влакънца полепват по миглите и увеличават дължината им. Недостатъкът им е, че могат да се посипят и да попаднат в окото. Затова тези спирали не са много подходящи за дами, които носят лещи. Четките на тези спирали са къси с остри косъмчета, разположени спиралообразно.

Спирали за обем

Туша представлява емулсия увеличаваща обема на миглите. Той е обогатен с повече цветни пигменти, които подсилват ефекта. Четките на тези спирали имат специален начин на подреждане на косъмчетата – те са равномерно разпределени, но са с различни дължина. Късите нанасят туша, дългите разделят миглите и не им позволяват да се слепят.

Спирали за извиване и оформяне на миглите

За да се получи ефекта извиване и удължаване на миглите емулсията на тези спирали е обогатена с кератин и различни видове смоли. Четките им са огънати като дъга, за да може по лесно и удобно да се извършват „извиващите” движения.

Водоустойчиви спирали

Тяхната оцветяваща емулсия не се разтваря във вода. Те са обогатени с неразтворими смоли, които образуват непромокаем слой около ресниците. Съставът на туша на тези спирали е по-агресивен от този на обикновените  и може да раздразни чувствителните очи. Освен това той се премахва със специални разтворители, не с обичайните почистващи млека.

Лечебни спирали

Техният туш не съдържа оцветители. Представлява прозрачен гел, обогатен с пантенол, витамини, рициново масло и протеини  - вещества, които правят миглите по-гъвкави и естествено блестящи, и така подчертава красотата им.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »