Вие сте тук:  Бременност  »  Бременност  »  Да надхитрим грипа и настинката през бременността

Да надхитрим грипа и настинката през бременносттаЕсенният и зимният сезон провокират всевъзможни простуди, инфекции и понякога неизбежните грипни епидемии. За съжаление е невъзможно да се изолираме напълно от  болестотворните микроби, но в наши ръце е да сведем до минимум възможностите да се разболеем от грип или някое простудно заболяване. Достатъчно е да знаем по какъв път се предава грипът и да вземем навременни предохранителни мерки.

Възможно ли е да не се заразя, ако общувам с човек болен от грип?
Дали ще се разболеете, или не, зависи от това, доколко е силна имунната ви система. Затова се погрижете да я подкрепвате със здравословно хранене, леки упражнения, пълноценна почивка и по преценка на вашия генеколог с витамини.  Освен това не е излишно да предприемете мерки и за безопасност. Например в добре проветрено помещение рискът да се заразиш от болен е много по-малък. Ако в общественият транспорт , където въздухът постоянно циркулира, заподозрете, че съседът до вас не е много здрав, открехнете прозореца или се преместете в близост до вратите.

Мога ли да се заразя от собствената си четка за зъби?
Напълно е възможно. Особено ако,  неотдавна сте прекарали простуда или грип. Когато сте си мили зъбите, докато сте били болни грипните вируси са се „загнездили” в четката за зъби. Те не умират веднага. Според статистиката много хора се заразяват вторично от предметите за лична хигиена. За да се предпазите от повторна атака на болестта, след като оздравеете ако сте били болни, е по сигурно да смените четката си за зъби.

Витамините  
Голяма част от противопростудните и противогрипни лекарства съдържат витамин С. От него имунната система се нуждае постоянно. При лечение на простуда и грип витамин С ускорява процеса на оздравяване. Затова хапвайте повече цитрусови плодове – лимоните и портокалите го съдържат в големи количества.

Бабешки методи
В началния стадий на простуда или грип можете да повикате на помощ народната медицина. Направете си витаминозен коктейл:
1 ч. л. сироп от шипки
2 с.л. сок от червено цвекло
2 с. л. прясно мляко
½  сок от лимон
Разбъркай всички съставки добре и изпийте елексира на здравето. След това се наспете добре и на сутринта болестта ще е изчезнала.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »