Вие сте тук:  Бременност  »  Бременност  »  Увеличено потене

Увеличено потенеИзмененията, които протичат в организма на бременната жена засягат и нейните потни жлези. В резултат на това тя се поти повече от обикновено.
През този период е особено важно да отделяте повече от обичайното време за поддържане на личната хигиена, като например увеличите двойно времето под душа. Водата не само ще отмие мръсотията от тялото и ще премахне неприятната миризма, но и ще подобри дишането и кръвообращението на кожата. Ако организма Ви изпитва нужда от повече водни процедури, ги правете без притеснение. Необходимо е много добре да измивате местата, където има съсредоточени потни жлези – например под мишниците.
Бременната жена не трябва да ползва вана, тъй като всички бактерии които се отмият от тялото остават във ваната. Ако попаднат във влагалището е възможно да предизвикат възпаление.

Чрез използването на сапун и гъба не само ефективно се борите с микробите, но си правите и масаж. За това спомага и лекото разтриване с кърпа след душа.
Ако вземате душ във вана с цел вашата безопасност е добре да сложите на дъното гумено килимче или друга материя, която не се пързаля.
През този период е добре да отдадете предпочитание на дрехи от естествени материали, които позволяват циркулация на въздуха и по-добро дишане на кожата.  Добре е да избягвате носенето на синтетика, тъй като се увеличава отделянето на пот.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »