Вие сте тук:  Бременност  »  Опитвам се да забременея  »  Методи за лечение на безплодието

Методи за лечение на безплодиетоПрез годините са използвани различни методи за лечение на безплодието. Използвани са различни лекарства и средства, прибягвало се е до магии и божествена намеса. Някои от тези методи са имали резултат, който се дължи на вече на самовнушението на пациентите.

В повечето случаи невъзможността за забременяване има психологически причини – например вътрешно неодобрение и недоволство от собствената личност, самоподценяване. В този случай е необходимо да си внушите, че независимо че иамте някои недостатъци, все пак имате много повече положителни качества. Много хора използват при такива случаи автогенен тренинг, който допринася за намаляване на отрицателните емоции. Най-важното е да се заобичате повече, ведно с всичките си предимства и недостатъци.
Използването на визуални примери също може да ви помогне. Необходимо е няколко пъти на ден да се отпуснете и да си предствите, че във вас расте и се развива бебе. Оценете чувствата и емоциите, които усещате. Необходимо е да се стараете да изпитвате по-често такива емоции – това ще ви помогне з апреодоляването на психологически бариери.

Добър ефект за намаляване на психологическото напрежение можете да ппостигнете и чрез средствата на самовнушението. Затова е необходимо само да се отпуснете и да си повторитя наколко пъти фраза, която да ви помогне да настроите организма си за бременност.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »