¬ие сте тук:   расота  ї   расива майка  ї  »нтимна козметика - да запазим естествената микрофлора

»нтимна козметика - да запазим естествената микрофлора—татистиката показва, че за много жени са станали напълно привични посто€нните секрети от влагалището, чувството за дискомфорт, тъпите болки в долната част на корема. ѕовечето жени не се опитват да из€сн€т произхода на непри€тни€ проблем. ¬ повечето случаи секса става нерадостен, по€в€ват се проблеми със зачеването и бременността. ћного жени са чували за съществуването на интимна козметика, обаче малко от т€х имат специални средства на рафта в бан€та си. Ќ€кои са научили в ранните си години, че е достатачно да се ми€т със сапун два пати на ден с топла вода и да се прав€т промивки с отвара от лайка. Ќќ “≈«» Ќј—“ј¬Ћ≈Ќ»я Ќ≈ √ј–јЌ“»–ј“ ƒќЅ–ќ «ƒ–ј¬≈.


¬ повечето развити страни използването на средства за интимна хигиена е толкова обичайно, колкото и всекидневното миене на зъби. ћалцина се замисл€т, че използването на алкален сапун и хлорирана водопроводна  вода сериозно разрушава естествената микрофлора на влагалището, като напълно лишава организма от възможността да се защитава от бактериите.

«дравата микрофлора на половите органи 90% се състои от лактобактерии, отдел€щи млечна киселина. ƒостатъчното съдържание на млечни€ бацил се осигур€ва от естествената реакци€ във влагалището - pH 3,3 кисела среда. јко по н€какви причини т€ се промени към алкална, количеството на лактобактериите силно намал€ва и освободилото се пространство заемат микробите. Ќай-често причина за нарушаване на киселинно алкални€ баланс е, когато по време на взимането на душ във влагалището попадне сапунена п€на, ко€то има алкална основа.
»нтимна грижа
¬ъв вс€ка "интимна лини€" влизат минимум две средства - сапун и гел. »нтимни€ сапун има неутрално pH, отлично овлажн€ва и задължително съдържа антисептични добавки, предотвърт€ващи възпалителни забол€вани€ на половите органи. “ой може да включва екстракти от билки, минерали, което позвол€ва да зарастват микроцепнатини върху лигавицата и засилват кръвоснабд€ването на тъканите. ¬ него също може да се съдържат противогъбични компоненти, което е особено актуално, вземайки под внимание широката разпространеност  на кандидозата.
√еловете в значителна степен овлажн€ват и освен това тонизират лигавицата на половите органи. ѕритежавайки още по - ефективни бактерицидни качества, те са особено необходими след посещение на басейн и плажове. »менно геловете най-често са основани на растителни екстракти или масла. —ъществуват също така хлъзгави гелове, които не е нужно да се измиват. ѕредназначението им е  - овлажн€ване на интимната зона.
ќсвен сапуни и гелове, козметичните фирми произвеждат също и интимна п€на на основата на различни масла, спрейове, кърпички с разтвор от билкови екстракти.
ћного предпазливо към използването на интимна козметика тр€бва да се отнас€т тези, които страдат от алерги€ и свръхчувствителна реакци€.
ѕодобни средства са необходими на жени, които страдат от забол€вани€ на половите органи включително и гъбични, с понижен имунитет, бременните.
© mamaibebe.com. ¬сички права запазени. | ”слови€ за ползване ї