Вие сте тук:  Бременност  »  Бременност  »  „Бабешки” методи за определяне пола на бебето

„Бабешки” методи за определяне пола на бебетоВсяка бременна жена се пита какво ще бъде бебето – момче или момиче. Това със сигурност може да се определи едва в петия или шестия месец чрез видеозон. Въпреки това има няколко „бабешки” метода за определяне на пола. Разбира се те не са научни и резултатите никога не могат да бъдат сигурни, но все пак можете да се позабавлявате:


•    „Ако бебето е високо в корема ти, то ще бъде момиче, ако е ниско – ще бъде момче”. Този донякъде сексистки метод се основава на следната „мъдрост” – мъжете са по –независими, а жените имат нужда от защита.
•    „Ако бебето рита много, ще бъде момче”. Този метод е основан на идеята, че момчетата са по- активни от момичетата. Въпреки това, доколко е активно бебето си е чисто субективно възприятие на майката.
•    „Ако ти се яде сладко, ще бъде момиче. Ако ти се яде солено – ще бъде момче”. Този метод също е доста субективен, тъй като едва ли апетита може да се обвърже с пола на бебето.
•    „Ако на конец се закачи игла или халка и се провеси на корема ти (дясната ти ръка) и извършва въртеливи движения, ще бъде момиче. Ако движенията са като махало ще бъде момче”. Движенията на халката (иглата) се определят от микродвиженията на ръката, която държи конеца – доколко тя е свързана с пола на бебето Ви, преценете сама.
•    ”Ако пулсът на бебето е под 140 удара в минута, ще бъде момче. Ако е над 140 удара в минута, ще бъде момиче.” Този метод също не е доказан статистически.
•    „Ако партньорът ти незабелязано посоли темето ти и след това си докоснеш косата ще бъде момиче, ако си докоснеш устните ще бъде момче.”

Забавлявайте се с тези методи, но не им се доверявайте. В противен случай може да се окажете с шкаф пълен с розови дрешки за новородения си син.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »