Вие сте тук:  Бременност  »  Бременност  »  Предпазване от спонтанен аборт

Предпазване от спонтанен абортНяколко са правилата които трябва да спазвате за да предотвратите евентуално помятане
след като разберете, че сте бременна.

  1. Не се претоварвайте и се пазете. Умората която чувствате е свързана със състоянието ви.   Ако  работата  ви  е  свързана  с  повече  физически  натоварвания  поговорете  с работодателя си за да преустанови динамичният ви начин на работа. Винаги когато имате възможност си почивайте мислейки за бебето.
  2. Не се пресилвайте особено важно е това за първия триместър от бременността ви. Физическите усилия могат да предизвикат контракции на матката и все още недобре закрепения зародиш може да бъде изхвърлен. Не планирайте далечни пътувания, тъй като те създават допълнително натоварване, несигурни условия на хигиена. Ако пътуването все пак е неотложно задължително преди това се консултирайте с вашия гинеколог.
  3. Ако имате болки ниско в корема и кървите. Незабавно се обадете на своя гинеколог и си легнете докато го чакате.  Може би е начало на спонтанен аборт, но нищо не е сигурно. Може и да е леко възпаление, което с подходящо лечение бързо ще отшуми. Ехографията може да обясни причините за кървенето.
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »