Вие сте тук:  Бременност  »  Раждане  »  Раждане след определения термин

Раждане след определения терминВероятно сте планирали стандартна 40-седмична бременност, но раждането закъснява. Има ли проблем? Вероятно няма никакъв проблем. Датата на термина не е магическо число, което определя кога ще родите. Терминът е просто датата, на която е най- вероятно бебето да се роди. Напълно нормално е раждането да бъде до 1-2 седмици преди или след датата на термина. Истината е, че само около 5% от жените раждат точно на термина.
След датата на термина, вероятно вече сте уморена да бъдете бременна. Може би Ви боли кръста или глезените Ви са подути. Вероятно трудно спите - поради неудобството да сте бременна, както и от притеснения за раждането. Какво трябва да направите ако раждането закъснява?

  1. Редовно ходете на консултации. В последните дни от бременността е необходимо по-често да се наблюдават Вашето състояние и състоянието на бебето.
  2. Предизвикване на бременност - понякога ако забавянето на раждането е повече от 1-2 седмици след термина, по преценка на Вашия лекар бременността може да бъде предизвикана. Раждането се предизвиква чрез медикаменти на хормонална основа.

 Превод от английски: jeniffer
© mamaibebe.com. Всички права запазени. | Условия за ползване »